Fenerbahçe ortak etmiyor

Yayıncı kuruluşun ilk yarı oyuncu yerleşimlerini gösterdiği grafik Fenerbahçe'yi anlatıyor. Geçen hafta Rize maçı sonrası da bunu anlatmaya çalışmıştım. Fenerbahçe hücumcuları rakip kaleye çok yakın kalabiliyor. Bu da işleri kolaylaştırıyor. Grafikte tam 6 Fenerbahçeli, ortalama pozisyonlarını Kasımpaşa yarı alanında geçirmiş.

Haberin Devamı

Bu diziliş; İrfancan, Szymanski, Tadiç ve Dzeko'nun yetenekleri için ekstra bir fırsat yaratıyor. Zira geri koşmak zorunda kalmadan tamamen asli işleri olan hücum için efor sarfediyorlar.

Bu dörtlüye bu konfor alanını sağlayan en önemli nedenlenden biri Fred'in varlığı. Brezilyalı, geçen sezon Toreira'nın Galatasaray'da zirve yaptığı seviyede oynuyor.

Merkezde çok geniş bir alanı kontrol ediyor ve topların kazanılmasında başrolü oynuyor. İsmail Yüksek'in, enerjisiyle ona verdiği katkıyı da ıskalamayalım.

Fenerbahçe'nin sürekli ileride oynamasının diğer sebepleri ise rakip kaleye yapılan ekstra koşular. Fred merkezden, Ferdi sol-sağ farketmeksizin çizgilerden yaptığı toplu-topsuz koşularla rakip savunmanın dizilişini bozuyor. Bu durum, yetenekli ayaklara uygun vuruş fırsatları tanıyor.