Meğer Allah, Ankaranın diğer yarısının vekaletini de Altınok ailesine vermiş!

Şu Allah'ın işine bakın...

Adını unutmuş olabilirsiniz; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin AKP adayıydı, Turgut Altınok... Mansur Yavaş'ın malvarlığını açıklamasının ardından "siz de açıklayacak mısınız" soruları üzerine önce şu tarihe geçen açıklamayı yapmıştı:

- Mülk Allah'ındır, biz emanetçiyiz!

Ancak kamuoyu bu açıklamayı yememiş, epey baskıdan sonra Turgut Bey malvarlığını açıklamak zorunda kalmıştı... Ancak açıklanan malvarlığı biraz tuhaftı! Mesela, çocuklarına ait taşınmazlar bu açıklamada hiç yer almıyordu; oğlu ve gelininin sahip olduğu hiçbir şey bu malvarlığı açıklamasında görünmüyordu, sıfırdı!

Ayrıca, Altınok banka hesaplarındaki durumu ve emtia, döviz cinsi varlıklarını da kamuoyuna sunmamıştı...

Üstelik Altınok'un kardeşi Hacı Altınok ile birlikte ortak olduğu Antalya'nın Aksu mevkiinde yaklaşık 600 dairelik inşaat projesi de mal varlıkları arasında sunulmamış, söz konusu tapuları değerli gazeteci kardeşim Murat Ağırel delilleriyle açıklamıştı!

Buna rağmen Altınok'un açıkladığı malvarlığı dudak uçuklatmıştı... Hatta Turgut Bey'in gençlerle katıldığı bir programda, başkanı olduğu Keçiören'de yaşadığını öğrendiği bir genç kıza "nerede oturuyorsun" diye sormuş, manşetlere taşınan şu yanıtı almıştı:

- Tepebaşı'nda oturuyorum sizinle komşuyuz. Ancak malvarlığınızla birlikte siz zaten Ankara'nın tümüne komşuymuşsunuz!

Genç kız haklı çıktı!

Genç kızın bu sözleriyle salon alkıştan yıkılmıştı!

Ancak, o genç kızın sözlerinin hiç de mübalağa olmadığı seçimlerin üzerinden bir ay bile geçmeden ortaya çıktı. Çünkü Altınok'un 1984 doğumlu oğlu Hacı Mehmet Altınok'un 2012 yılında dünya evine girdiği eşi Sezin Altınok'a ait taşınmazlar, Turgut Altınok'un mal varlıkları listesine neden çocuklarını dahil etmediğini kamuoyuna açık seçik anlattı!

HalkTV'den Mustafa Balcı'nın haberine göre, Ankara Çankaya'da bulunan 140 villalık Mavi Ladin Sitesi'nde bir adet villası bulunan Hacı Mehmet Altınok'un bu taşınmazının piyasa değeri 20 milyon liranın üstünde. Altınok'un Polatlı'da 2 adet tarlası ve Ankara Yenimahalle'de İstanbul yolunun hemen üzerinde bulunan bir de büyük arsası bulunuyor.

Ancak listenin en dikkat çeken bölümü Hacı Mehmet Altınok'un eşi, bir başka deyişle Turgut Altınok'un gelini Sezin Altınok'un üzerinde bulunan taşınmazlarda. Yani "turpun büyüğü" gelin hanımın heybesinde!

- Hazır mısınız listeyi görmeye

"Yahu bunlar tüm Ankara'ya komşuymuş!"

Gelin Hanım, deyim yerindeyse tam bir taşınmaz zengini...

Sezin Altınok'un, hisse paydası değişmekle birlikte Ankara'nın Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Güdül, Keçiören ve Pursaklar ilçelerinde çok sayıda arsaları, apartmanları, tarlaları ve daireleri bulunuyor.

İşte, o liste:

-Çankaya ilçesi Beytepe mahallesinde bulunan 3 katlı bir bina ve arsası.