İktidar ?müjde deyince ödüm patlıyor arkadaş!

İstanbul dışındaydım; döndüm geldim, eş, dost bir mutlu, bir neşeli, hani zil takıp oynuyorlar desem yeridir...

Şaşkınlıkla, "Ne oluyor yahu, nedir bu hal" diye sordum, hep bir ağızdan şen şakrak haykırdılar:

- Müjdeee!

Durumu öğrenince ben de katıldım sevinç ortamına haliyle, az buz değildi yani; Karadeniz Akçakoca açıklarında doğalgaz bulunmuştu, hem de tam 320 milyar metreküp... Kendi kendime, "Çalışıyor vallahi adamlar" diye sessizce itiraf ettim, o kadar yani!

Öyle çok, öyle durmadan çalışıyorlardı ki, seçim dönemi ya da "baskın" seçim dönemi filan da dinlemiyorlar, kömür, doğalgaz, petrol buldukları sahalardan bir daha, bir daha, defalarca bulup durumu sağlama bağlıyorlardı!

Mesela, şu sonuncu buluşa bakalım; Akçakoca açıklarında "önemli miktarda" doğalgaz bulunduğunu 2004 yılında TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç açıklamıştı... Bir sonraki yıla kadar ciddi yatırımlar yapılacaktı!

Bu yetmedi, 2006 yılında yine Karadeniz'de yine Akçakoca açıklarında petrol umudu belirdi! Bu kez TPAO Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kul, iki yıl önce Akçakoca'nın 9 mil açığında bulunan doğalgaz yatağının açıklarında ve derinlerinde petrol bulunduğuna dair büyük "umut!" içinde olduklarını açıkladı; üstelik bulunan doğalgazın kıyıya taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldığını da "müjdeledi!" Gerçi, teknolojinin bu devrinde, artık uydular yoluyla her şey bulunup görüntülenirken "umut etmek" nedir anlamamıştık ama çok sevinmiştik haliyle...

İktidar asla yetinmiyordu; 2007 yılında bir AKP milletvekilinin deyişiyle "Bu kez turnayı gözünden vurmuş" acayip bir petrol rezervi bulmuştuk!

- Pek mutlu olmuştuk haliyle ama hemen ardından bindirilen akaryakıt zamları hevesimizi kursağımızda bırakmıştı!

Sonracığıma bi baktık, 2010'da Akçakoca'da bir yeni doğalgaz rezervi daha bulunmasın mı Hem de referandumun hemen öncesinde Akçakoca sahilinden 14 km. uzakta, bin 600 metre derinlikte bir doğalgaz rezervi bulunmuş ve derhal harekete geçilmişti!

2012'de TPAO, yine Akçakoca'da bir önemli petrol rezervi daha buluverdi. Akçakoca'dan, bir diğer deyişle petrol ve doğalgaz fışkırıyordu!

- Türkiye uçacaktı, uçacak!

Dünya bu işten anlamıyor hakikaten!

Millet haliyle pek seviniyordu.

Seviniyordu ancak bi türlü bulunan doğalgaz ve petrolün hayrını göremiyordu! Her yıl yapılan zamlardan baygınlık derecesinde bunalıyordu... 2012'de bu kez zamanın Enerji Bakanı