Feyza ?Fırt dedi!

Önce tarihe kazınması gereken şiiri paylaşayım:

- O kadar isterim ki seni istediğim an bulabilmeyi Olduğun yerden seni "fırt" diye alıp çıkabilmeyi Önce çantama sonra ceplerime orası olmazsa kütüphaneye ve ayakkabılığa bakmamayı Allahım hiçbirinde yok 'nerede bu acaba nereye koydum nereye' nidalarıyla Kapının önünde dizlerimin üstüne çöküp dün eve gelmemden itibaren yaşadığım tüm adımları tek tek düşünmemeyi

O kadar isterim işte sevgili anahtarım.

Okumaya başladığınızda, eşine, sevdiceğine yazdığı bir şiir olduğunu düşünürken, dizeler gittikçe tuhaflaşıyor, çıkarken "fırt" diye alınan şeyin ne olabileceğini, dizlerinin üzerine çökerek aranan şeyin nasıl bir "sevgili" olduğunu düşünüyorsunuz haliyle... Son dizede ise gizem çözülüyor:

- BMW marka lüks otomobilinin anahtarıymış!

Meğer bu "edebi", eşine asla rastlanamayacak şiir, anahtarına olan aşkıymış. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kızı Feyza Erbaş, sürekli nereye koyduğunu unuttuğu araba anahtarına olan sevgisini anlatmış, şahane bir edebi yetenekle... Ben en çok "Fırt" sözcüğünü beğendim vallahi; şiire ayrı bir tat, ayrı bir seviye kazandırmış...

Sözcü Muhabiri Deniz Ayhan, sonrasını da şöyle anlatıyor haberinde:

- Yazdığı yetmemiş, şiirini BMW'nin anahtarının fotoğrafıyla birlikte sosyal medyada paylaşmış!

Ben de merak ettim haliyle tabii; yurttaşlara sürekli olarak "şatafattan kaçının" öğüdünü veren, tasarruf ve sabır tavsiyesinde bulunan Ali Erbaş, kızının bu şiirini beğendi mi Sosyal medyada BMW anahtarını gördüğünde ne düşündü acaba

- Merak işte; ipe de gelmez, sapa da!

Başkanın makam aracı kızının tatil düşkünlüğü!

Gerçi, Diyanet İşleri Başkanı'nın da şöyle gıcırından makam arabası sevdası da sosyal medyada tavan yapmıştı...

Erbaş'ın, bir süre önce yaptığı açıklama gerçekten göz yaşartıcıydı. Anlattığına göre, eleştirilerden çekindiği için makam arabasını değiştiremiyordu! Bakın nasıl anlatmıştı bu korkunç durumu:

- Ben, 11 yaşındaki makam aracına biniyorum. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçtim. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz!

Ehh, baba böyle sızlanınca kızı Feyza'da yine sosyal medyada 3 çocuğunun fotoğrafını yayınlayıp altına da şöyle yazmıştı:

- 8 yaşındaki kızım 13 ülke, 5 yaşındaki oğlum 2 ülke gezdi... 3 yaşındaki oğlum ise Euro'nun yükselmesi nedeniyle hiç dışarı çıkmadı!

Kahrolmuştu zavallı kadıncağız haliyle... Olur muydu, koskoca, 3 yaşına gelmiş çocuğun bir kerecik bile yurtdışına çıkamaması, reva mıydı yani! Ne yapsak, nasıl yardımcı olsak diye yırttım kendimi valla... Veee, buldum sonunda; Diyanet İşleri Başkanı'nın sözleri ne güne duruyordu En güzel çözümü Feyza Hanım'a armağan etmeye karar verdim:

- Feyza Hanım, sabır diliyor, tasarruf tavsiye ediyorum... Ayrıca şatafattan da kaçının lütfen, sonra Allah'ın gücüne gider...

Çiçek Arif