Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Opel/Vauxhall, Peugeot, Toyota,T ogg, SWM ve Volkswagen markaları Türkiye'deki fabrikalarda üretiliyor. Bu markalara Dacia da eklenecek
Türkiye'de üretilen otomotiv markalarının sayısı artıyor. Bugün itibarıyla Citroen, Fiat, Ford, Hyundai, Opel/Vauxhall, Peugeot, Toyota, Togg, SWM ve Volkswagen markalarına ait binek otomobil ve hafif ticari araç modelleri Türkiye'deki fabrikalarda üretiliyor. Bu markalara 2026'da Dacia da eklenecek. Oyak Bursa Fabrikaları'nda Renault'nun yanı sıra Dacia'nın yeni modeli Striker da üretilecek. Böylece Türkiye'de üretilen otomotiv markalarının sayısı 11'e yükselecek.
DACIA BURSALI OLACAK
Oyak Renault, 2026'da Dacia markasını da portföyüne ekleyecek. Yeni model başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok pazara ihraç edilecek. Dacia Striker'ın tek üretim merkezi Bursa olacak. Tofaş Bursa'daki tesislerinde başta Fiat olmak üzere Citroen, Opel/Vauxhall, Peugeot için hafif ticari araç üretimi gerçekleştiriyor. Hyundai, İzmit'teki fabrikasında, Toyota ise Sakarya'da fabrikasında binek otomobiller üretiyor.

15