Kiralık otoda voltaj yüksek

Filodaki hibrit ve elektrikli araçların sayılı her gün artıyor. 2020'de yüzde 5.4 olan hibrit ve elektrikli araçların payı 2023'ün ilk dokuz ayında yüzde 9.4'e yükseldi

Türkiye otomobil pazarında hibrit ve elektrikli modellerin satışları artıyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre 2023 Ocak-Ekim aylarında 78 bin 387 adet hibrit otomobil satıldı. Hibritlerin pazar payı yüzde 10.5 oldu. Aynı dönemde 43 bin 682 adet saf elektrikli otomobil satılırken, elektriklilerin payı yüzde 5.8 seviyesinde gerçekleşti. Böylece hibrit ve elektrikli araçların payı 16.3 oldu.
FİLODAKİ PAY ARTIYOR
Türkiye otomobil pazarındaki dönüşümün bir benzeri operasyonel araç kiralama sektöründe de yaşanıyor. Kiralama sektörünün araç parkındaki hibrit ve elektrikli araçların sayısı artıyor. Pazar payları her geçen yıl büyüyor. Yılın ilk dokuz ayında filodaki hibrit ve elektrikli araçların payı yüzde 9.4'e yükseldi. Bu oran 2020'de yüzde 5.4, 2021'de yüzde 6.5, 2022'de yüzde 8.2 seviyesindeydi. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji tasarrufu politikaları ile paralel olarak araç kiralama sektörünün filosundaki çevre dostu araç sayısının günden güne arttığını, artışın devam edeceğini söyledi. Ekici, şöyle devam etti: "TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu verilerine göre, operasyonel araç kiralama sektörünün araç parkında yer alan hibrit ve elektrikli araçların payı yüzde 9.4'e erişti. Avrupa'dakine benzer çevreci akımlar ülkemizde de oluşmaya başladı. Filolarda küresel akımlara paralel olarak çevre dostu araçlara artık çok daha fazla yer veriliyor."
51 BİN YENİ ARAÇ