Kim besteledi bu normalleşme türküsünü

Yeni bir siyaset inşa ediliyormuş. Yumuşama olmalıymış. Yok buna yumuşama değil 'normalleşme' denmeliymiş! Erdoğan, Bahçeli ve Özel bu yeni siyasetin mimarıymış. Şayet bu üç liderin ortaya koyduğu siyasi denklem tutarsa İmamoğlu kaybedermiş, Mansur Yavaş kaybedermiş.

'Yumuşama olmazsa öcü gelir' diyor. Öcü kim İmamoğlu yahut Yavaş! 'Yumuşa yoksa onlar gelir'! Şaka gibi yahu.

Tam da o esnada Özgür Özel çıkıyor 'bu ülke Berkin Elvan ile Abdullah Tayyip Olçak'a birlikte yas tutmadan bir olamaz, birlikte olamaz' diyor. Çok ince bir operasyon. Lakin konu ne Berkin ne de Abdullah Tayyip! Konu Gezi ve 15 Temmuz. İkisi de ülkeyi işgal girişimi.

Ne yani Erdoğan sözüm ona yumuşama adına 'aslında gezi kalkışması iyiydi, 15 Temmuz da işgal girişimi değildi' mi diyecek Özgür Özel gerçekten ve samimiyetle normalleşme arıyorsa Gezi kalkışması ve 15 Temmuz'un karşısında duracak.

'15 Temmuz'a tiyatro, kurgu diyerek hata yaptık' diyecek. O gece direnenlere ettiği hakaretler için özür dileyecek.

CHP terör tezkeresine 'hayır' dedi. Özgür Bey çıkıp bunun bir hata olduğunu kabullenecek. 'Maalesef Azerbaycan'a silah yardımı yapıyoruz' şeklindeki bir söylemin kabul edilemez olduğunu ifade edecek.

Normalleşme budur.

Erdoğan germedi ki bu ülkeyi. 'CHP'nin de tıpkı HDP (DEM) gibi silahlı bir gücü olmalıdır' diyenler gerdi. Erdoğan'a sabah akşam küfredenler 'diktatör' diyenler gerdi. 'FETÖ'cüleri iktidara geldiğimizde affedeceğiz, görevlerine iade edeceğiz' diyenler gerdi.

Erdoğan'dan beklenen yumuşama, normalleşme nedir