Özgür Özel'in estetik ameliyatları boşuna değil

Bir el CHP'yi AK Parti'ye dönüştürmeye çalışıyor. Özgür Özel'e hoşgörüsüne sığınarak 'kaportayı değiştirerek olmaz, kafayı da değiştirmek' lazım diye takılmıştım. Sanırım 'kafayı' da değiştirme niyetinde.

Botoks, Fransız askısı, göz ve ses teli ameliyatı, saç boyaması boşuna değilmiş. Erdoğan'la görüntü verme arzusu da. Dün CHP'nin grup toplantısı vardı. Üye kampanyası başlatmışlar. Startı grup toplantısında verdi Özel. 'Siftah bizden bereket Allah'tan diyerek' ikiz gençlere rozet taktı.

İkizlerden birinin adı Muhammed ötekinin Mustafa'ydı. Yani Barış, Savaş, Devrim, Evrim, Can falan değildi. Bilinçli bir tercihti. O kadar başvuru arasından adları Muhammed, Mustafa olan bu ikizleri seçmişti. CHP Sünnileşiyor! (Kastım belli sağa sola çekmesin lütfen kimse.)

Bakınız Enver Aysever, İmamoğlu'nu eleştirirken söze nasıl başlıyor

'Sünni, Süleymancı, Milliyetçi, Atatürkçü'...

Gelin görün ki yeni CHP'de İmamoğlu'nun altı hızla boşaltılıyor. İmamoğlu Alman Cumhurbaşkanı ile poz verirken Özel, Erdoğan'la veriyor. İmamoğlu CHP'lileri bile şoke eden 'mülteciler' çıkışı yaparken Özel 'sığınmacıları ülkelerine göndereceğiz' diyor.

İmamoğlu'nun sicili hayli kabarık! Özgür Özel her an patlayacağının farkında. 2028 için kendisine rakip olarak İmamoğlu'nu değil Mansur Yavaş'ı görüyor. Yalansa, böyle düşünmüyorsa çıksın 'Turgay Güler uyduruyor' desin. Bu arada daha kibar bir şekilde söylerse mutlu olurum.

Neyse!

Vaktiyle İmamoğlu da Erdoğan'la görüşmeyi kendi siyasi ikbali için önemsemiş ve koşa koşa Külliye'ye gitmişti. Sandalyeyi kırdı, bir daha çağrılmadı. Mansur Yavaş da gitti. Özgür Özel'in CHP'si 'Saray' yaftalamalarını bir kenara bıraktı bile. 'Erdoğan nerede isterse orada görüşürüm' diyor.

Diktatör safsatalarını da artık ağızlarına almıyorlar. Şaka gibi ama Erdoğan'dan icazet bekliyorlar. Erdoğan'ı kendi meşruiyetlerinin anahtarı olarak görüyorlar. İtiraz edebilirler, doğaldır. Lakin fotoğraf çok net.

CHP ile Erdoğan arasındaki yumuşamaya itirazım yok. Fakat bu yumuşama görüntüsünün sahte olduğunu düşünüyorum.

Şimdi biz gelelim asıl meseleye.

Özgür Özel yerel seçimlerdeki başarının ardından iktidara ilk kez bu kadar yakın olduklarını düşünüyor. Zaferle sonuçlanan seçimde kendisinin de İmamoğlu'nun da Yavaş'ın da bir katkısının olmadığının farkında. Ak Parti'nin hataları ve ekonomi! Bu gerçek '