İsrail'i durdurmanın tek yolu

İsrail sivilleri hedef alıyor.

Yüzlerce sivili; çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden katlediyor.

Soykırım yapıyor.

Sivillerin üzerine bomba yağdırıyor.

Gazze harabeye döndü.

Meslek hayatım boyunca, muhabirlik yıllarımdan bu yana onlarca kez yazdım bu cümleleri. Ve bugün bir kez daha yazıyorum.

Kaç kez duydunuz bu cümleleri

Kaç kez şahit oldunuz bu katliamlara

Sayısını bileniniz var mı

İsrail ilk kez mi bomba yağdırıyor sivillerin üzerine İsrail ilk kez mi öldürüyor masumları Çok mu zor bu katliama, işgale son vermek Hayır değil! Niye durdurulmuyor öyleyse Yüzlerce kez duyduğunuz bir cümleyi bir kez daha tekrarlayayım o vakit! İslam dünyası üzerine düşeni yapmıyor. Ya ne yapıyor Sorunun çözümünü Batı'dan, BM'den bekliyor Mümkün mü Tabii ki değil. Yahut kınıyor. Kınamayla olacak iş mi Allah aşkına

BM'den Filistinliler için bir şey yapmasını beklemek 'komik' değil de ne

ABD, İsrail için savaş gemisini gönderiyor. Avrupa Filistin'e yardımları kesiyor. Birleşmiş Milletler katliamlara göz yumuyor.

Tüm bunlar olurken İslam dünyasının yönetimlerinden yükselen bugünkü tepkinin gerçek mi gaz alma mı olduğunu kestirebilen var mı

Umarım bu kez samimidirler! Kudüs meselesi sadece Filistin' in meselesi değil. Kaldı ki mesele sadece Kudüs meselesi de değil. Batı özellikle de ABD, İsrail üzerinden bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda dizayn ediyor.

Biden yaklaşık kırk yıl önce şunları söylemiş!

'Eğer orada bir İsrail olmasaydı, ABD gidip bölgedeki çıkarlarını korumak için bir İsrail icat etmek zorunda kalırdı'.

1986 yılında söylüyor bunları. Bugün kendisi ABD Başkanı. Ve İsrail orada dursun diye milyarlarca dolar yardımın altına imza atıyor. Silah gönderiyor. Çünkü başta Arap ülkeleri olmak üzere İslam dünyası olana bitene göz yumuyor.