CHP'yi tarumar edecek

Battal İlgezdi'nin istifası CHP'de taşları bir kez daha yerinden oynattı. Ama İmamoğlu'nun umurunda değil. Zira İlgezdi'yi sevmiyor. Nefret ediyor. Çünkü İlgezdi Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın, kurultayda onu desteklemiş bir belediye başkanı.

Alevi aynı zamanda.

CHP toz duman ama İmamoğlu'nun umurunda değil.

Kusura bakmasın 'sözde' eş genel başkan Özgür Özel de sözünü dinletemiyor.

İmamoğlu makamına çağırdığı Battal İlgezdi'ye 'seninle yol yürümek istemiyorum' demiş.Yekten, yüzüne, çiğ bir şekilde...

Bu karardan ne CHP MYK'sının haberi var ne de PM'nin. Demem o ki İlgezdi'nin istifası yeniden aday gösterilmeyecek olmasıyla ilgili değil. İmamoğlu'nun kendisine duyduğu kin ve nefretle ilgili.

Nedir bu kin ve nefretin sebebi

İlgezdi'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemiş olması. Ve de Alevi!

İstifasının ardından Kemal Bey İlgezdi'yi arayarak 'fevri hareket etme, CHP'ye zarar verecek tutum ve davranışlardan uzak dur, sabret' nasihatinde bulunmuş.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na 'kızgın ve kırgın' olduğunu biliyoruz. İmamoğlu uzunca bir süredir Kılıçdaroğlu'dan randevu almaya çalışıyor lakin kapı duvar. Geçtiğimiz günlerde bir cenazede yan yana gelmeden aynı safta buluşan ikili arasındaki soğukluğu cümle alem gördü. İmamoğlu 'fırsat bu fırsat' diyerek Kılıçdaroğlu'nun kulağına eğilip bir yemek davetinde bulundu.

Nafile.

Kapı duvar!

Nasıl olmasın Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın ne kadar isim varsa tırpanla, sonra da hiçbir şey olmamış gibi randevu iste. Dalga geçer gibi!

Aynı Kılıçdaroğlu Özgür Özel'le tam iki saat otuz altı dakika görüştü. Ne görüştüklerini bilmiyoruz. Lakin bildiğimiz bir şey daha var! Nedir o Özgür Özel de İmamoğlu'dan rahatsız.