CHP'liler CHP'den tasfiye edilirken

Önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu yediler. Ardından CHP içindeki Alevileri. Sırada CHP'liler var! Şaşırmış olabilirsiniz, 'CHP, CHP'lileri nasıl yer' diyebilirsiniz Yer! Çatır çatır yer dahası yemeğe başladı bile.

Özgür Özel'in suyu ısıtılıyor. Şu sıralar lime lime ediliyor. Bedelli askerlikle ilgili hezeyanları nedeniyle hedefte. İmamoğlu'na yakın kalemler açıktan saldırı başlattı. Yılmaz Özdil 'Özgür Özel CHP tarihinin en çapsız genel başkanı' dedi. Ama İmamoğlu çıkıp da 'hadsiz, terbiyesiz, bunlar nasıl ifadeler' demedi. Demez!

Oysa bu laflar kavgada söylenmez. CHP muhalifi yazar çizer bile söylemez. Ama senaryo böyle!

Hadi açalım o vakit mevzuyu.

Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimleri umurunda değil. İstanbul'u değil CHP'yi almak istiyor. İstanbul bu uğurda bir araç sadece. Tabii bir de nimet! Bakınız 'bana da para teklif etti' iddialarına.

CHP, CHP olmaktan bile isteye çıkarılıyor. Merkezde, sağa yakın, AK Parti'ye benzer bir partiye dönüştürülüyor. Unutmayalım kendisi ANAP eskisi! Mansur Yavaş da MHP! İki isim de CHP 'değerleri' üzerinden bir seçim stratejisi yürütmüyor. Hatta CHP seçim çalışmalarında görünmez hale getiriliyor. Yavaş 'milliyetçi' pozları veriyor, İmamoğlu 'muhafazakar'! Afişlere, reklamlara bu gözle yakından bakın lütfen.

Bu arada Yılmaz Özdil, Özgür Özel'i hedef alarak bir şey daha söylüyor.

'Adam konuşunca İmamoğlu ve Yavaş'ın yüreği ağzına geliyor' diyor. Ama ne İmamoğlu'ndan ne de Yavaş'tan itiraz geliyor.

Böylece muhtemel bir başarısızlığın faturası bugünden Özel'e kesiliyor.

Gelelim şimdi asıl meseleye. İmamoğlu kendisine 'ikinci Erdoğan' denilmesinden çok hoşlanıyor. Erdoğan'ın sürecini kopyalayarak ilerliyor. Lakin Erdoğan'ı taklit ederken çoğu zaman saçmalıyor. Erdoğan'ın sürecindeki hikayeleri kendisine uyarlamaya çalışıyor. 'Mağduriyet' peşinde koşuyor. Suni mağduriyetler oluşturmayı deniyor. Bunu da 'devlet makamlarına' küfrederek yapıyor.

Kopyalamaya çalıştığı Erdoğan sürecinin başarılarla dolu olduğunu göremiyor. Bu açığı da algıyla, reklamla, satın almalarla kapatmak istiyor. Kendisini atom karıncaya benzetiyor, bir eline güneşi öbür eline ayı alıyor. Bir metre yeni metro projesi olmadığı halde yine kendi kendisini '