Bu kaza bir sabotajsa dünyanın altı üstüne gelir

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin bir helikopter kazası sonrası ölmesi dünyayı sarstı. Bu kazanın bir sabotaj olabileceği üzerinde duruluyor. Ne hikayeler yazılıyor görmüşsünüzdür.

MOSSAD yaptı!

CIA yaptı!

Helikopterin pilotu MOSSAD ajanıydı!

Neler neler, ne senaryolar...

Geçen hafta dünya Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan suikastla sarsılmıştı. Ama o apaçık bir suikast girişimiydi. Bunun üzerine Reisi'nin ölümü!

ABD ambargosu nedeniyle hava araçlarını yenileyemeyen, yedek parçalarını el altından temin eden bir İran. Reisi'nin bindiği o helikopter eski ve yaşlıydı. Bu kazanın müsebbibi bu açıdan bakıldığında dolaylı olarak ABD'dir.

Bakımları düzgün yapılmış mıydı bilmiyoruz Pilotaj hatasından da söz etmek mümkün zira o hava şartlarında uçmaması gerekiyordu. Yani ortada bir ihmal de söz konusu.

Peki ya sabotaj

Belki de operasyon dışarıdan değil, içeriden gelmiştir. Bir iç hesaplaşmanın sonucudur! Ama bunu doğrulayacak bir kanıtımız da yok.

MOSSAD yapmış olabilir mi Yahut ABD İşte bu biraz zor. Çünkü sıkıntılı. Zira bunun önü açılırsa dünyada hiçbir lider rahat edemez. Buna ABD Başkanı dahil! Dahası sonuçları tüm dünyayı kaosa sürükler. Ama yapmaz, yapamaz demiyorum.

Tam bu noktada birtakım delilsiz iddialar devreye sokulur ve kazanın bazı yabancı istihbarat örgütleri marifetiyle gerçekleştirildiği konuşulur. Böylece CIA ve MOSSAD'ın 'ne kadar güçlü ve tehlikeli olduğu' yönünde bir rüzgar estirilir. Bu tezgaha da düşmemek gerekir.

Reisi'nin ölümüne sebep olan kaza hiç şüphesiz Rusya ve Çin tarafından da yakından takip ediliyor. Onların da kafasında