AK Parti İzmir'i alabilir mi

CHP yandaşları haklı bir tedirginlik yaşıyor şu sıralar. Zira partide işler pek iç açıcı değil. Ön seçimyapma konusunda 'namus' sözü veren Özgür Özel bir takım mazeretlerin arkasına sığınıpverdiği sözü tutmadı.

Eş genel başkanlık modeli partiyi kattı karıştırdı. Özgür Özel bir yandan, Ekrem İmamoğlu öbür yandan... Daha kimler kimler! Bırakın ön seçimi, anket bile yok. Ya ne var Onun adamı, bunun adamı.

CHP yandaşı Halk TV'nin candaş neferi İsmail Küçükkaya bile isyan etti. Ama ne isyan!

'Kulağımıza geliyor! Adaylar onun sekreteri bunun sevgilisi olmasın' dedi.

Sevgili İsmail Küçükkaya'nın kulağına gelen sekreteri, sevgiliyi sanırım CHP içinde herkes biliyor. Benim de kulağıma geldi lakin ispatlayamayacağım için yazmıyorum. Kaldı ki bana ne Zaten eli kulağındadır. Saçılır ortalığa.

Bir başka candaş Fatih Portakal da isyanlarda. 'Niyeyse' demeden devam edelim. O da Malatya milletvekili Veli Ağbaba'ya takmış kafayı. İzmir'in ilçelerinin adaylarını belirlerken akrabalarını kolluyormuş.

Tepkilerin odağında Murat Karayalçın da var Gökhan Günaydın da...

Neyse, biz şimdi asıl konumuza gelelim.

Tunç Soyer İzmir'den yeniden aday gösterilmeyecek. Soyer buna rağmen hala bir umutla temaslarını sürdürüyor. Tunç Soyer'in bir kez daha aday gösterilmemesine en çok da HEDEP'liler bozuluyor. 'Niyeyse' demeye gerek yok yine!

İzmir'i Muharrem İnce'ye teklif etmişlerdi ama Buğra Gökçe'nin ismi de tedavüle girdi. Bu arada İYİ Parti de malum aday çıkarıyor. Tunç Soyer'i HEDEP kaparsa da şaşırmayın.

Gelelim AK Parti'ye.

AK Parti'nin İzmir adayı üç aşağı beş yukarı belli. Geriye etkin bir stratejiyle seçimi almak kalıyor. Alabilir mi Bence mümkün. Hatta İzmir'in önümüzdeki yerel seçimde en güçlü adayı AK Parti'nin olacak. İzmirli CHP'lilerin hatırı sayılır bir kısmı bu kez yıllardır oy verdiği partiye hesap soracak. Yazın bir köşeye '