Evi oğluma devretsem kiracı tahliye olur mu

29 Eylül'de oğlum evleniyor. Oturacakları evde yaşayan kiracı ihtarname göndermeme rağmen çıkmamakta ısrarcı. Kontrat tarihi 2 Aralık'ta. Evimi oğluma tapuda para karşılığı devretsem tahliye için işe yarar mı A.G.

Evinizi oğlunuza satmanıza neden gerek duyuyorsunuz Yani evi oğlunuz aldığında kiracıya diyecek ki "Ev artık benim, benim de bu yere ihtiyacım var, sen çık" Öyle değil mi İyi ama oğlunuzun ihtiyacı için sizin dava açma hakkınız zaten var. Bir kimse oğlunun ihtiyacı için tahliye davası açabilir ve ihtiyacını ispat ettiğinde mahkemeden tahliye kararı alır. O halde evi niye satış gibi gösterip dolaylı yollara giriyorsunuz Yani evi oğlunuza devrettiğinizde zaman kazanma gibi bir ihtimaliniz mi var Hayır böyle bir ihtimal de yok. Şimdi okuyucum oğlunun ihtiyacı için aralık ayında tahliye davası açabilecek.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Peki oğluna satış yaptığında durum ne Yeni malik sıfatı ile bir ay içinde kiracıya ihtarname gönderilerek tahliyesi istenecek, altı ayın sonunda da tahliye davası açılacak. Yani kasım ayı sonunda yani aralıkta. Şimdi zaten aralıkta dava açma imkanınız var. O halde niye birtakım tapu masrafı yapacaksınız ki Size fazladan bir imkan tanınmıyor ki. Üstelik satış gibi gösterip bağış yapacaksınız ve kanunları dolanacaksınız, buna değer mi Bana kalırsa böyle bir girişimde bulunmaya hiç gerek yok. Oğlunuz güle söyleye evlensin, siz aralıkta davanızı açın. Zaten davanız biraz sürecek. Kiracı kendi inisiyatifi ile çıkmadığı takdirde evin boşalması bayağı bir zaman alacak. Ne yapalım buna da katlanacaksınız. Dava sonuçlandığında da oğlunuz evinize geçer. Ben de kendilerine mutluluklar dilerim.