Dava o şehirde açılacak

2006 yılında köye kadastro geldiğinde annemin kardeşleri, annemin de maliki olduğu alanları kendi adlarına tescil ettirmişler. Annem artık o bölgede yaşamıyor, bizlerle birlikte başka bir şehirde yaşıyor. Şimdi bu gayrimenkulle ilgili dava açmak isterse bu davayı nerede açacak A.A.

Önce okuyucuma şunu hatırlatayım, kadastronun 2006'da geçtiğini söylüyor. Kadastro çalışmalarındaki hatalar nedeniyle açılacak davalar için süre 10 yıl. 10 yıl geçtikten sonra kadastro çalışması nedeniyle hata ile adına tescil yapılmadığı iddiası için zaman geçmiş. Ancak mülkiyet iddiası ile dava açmak mümkün ise bu halde zamanaşımı yok. Her zaman dava açılır diyemiyorum, zira kadastro çalışmasından önceki tarihlerde okuyucumun annesinin malik olma durumunu bilemiyorum. Bu husus için bir meslektaşımla görüşerek karar vermesi gerekecektir. Zaten okuyucumun asıl sorusu da bu değil, ben kendisini doğru yönlendirmek amaçlı bu uyarıda bulundum.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Geleyim asıl sorusuna. Şayet dava açmak ve mülkiyet durumunu ispatlamak gibi bir ortam oluşursa açılacak dava, gayrimenkulün bulunduğu yerde açılacaktır. Ancak bunun için davayı açmak ve davayı takip için okuyucumun annesinin devamlı o şehre gidip gelmesine gerek olmayabilir. O bölgede bir meslektaşıma bir vekaletname vererek bu davanın açılmasını ve davanın takibini sağlayabilirler. Zaten işin doğrusu da budur. Şayet okuyucumun annesi o şehirde otursa bile ben yine de böyle bir davanın kendisi tarafından değil vekaletname vereceği bir meslektaşım tarafından takibini önerecektim. Zira bir usuli hata, bir davanın kaybına neden olabilir, mevcut hak kaybedilebilir. Bu nedenle bir meslektaşımın görüşü alınarak davanın takibinde yarar vardır.