Bir sergi duyurusu aldım

Bir mesaj aldım, bir sergi haberi. Doğrusu konusu beni çok etkilediği için okuyucularıma da duyurmak istedim. Bugün hukuk konusunu bırakıp gençlere bir tavsiyede bulunmayı tercih ettim. Çünkü geleceğimiz gençler. Sergi şu:

"KARANLIKTA AKAN BİR YILDIZ: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"

Müze Gazhane "Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk" sergisi, Atatürk'ün daha önce Türkiye'de yayımlanmamış 150 fotoğrafını ilk kez sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide dikkat çeken değerler arasında, Zübeyde Hanım'ın oğlu Atatürk'ün yakın arkadaşı İsmail Hakkı Kavalalı'ya yazdığı mektup da yer alıyor. Ayrıca, Atatürk'ün ilk kez Time Dergisi'ne kapak olduğu sayı, kendisine ait ipek mendil, kartvizit ve emeklilik belgesi gibi kişisel eşyaları da sergileniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı aracı forsu, Nutuk'un orijinali ve çeşitli dönem belgeleri de serginin önemli parçaları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

* * * * *

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği bu sergiyi özellikle genç nesillerin gezip görmesinde yarar vardır. Sergi 3 Ağustos'a kadar açık olup ücretsiz gezilebilmektedir. Yeri gelmişken gençlik için bir hatırlatma daha yapmak isterim. Gençliğin Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unu okumalarını hatırlatırım. Evet çağımızda teknolojinin getirdiği kolaylıklar nedeni ile kitap okumalarında endişe verici azalma görülüyor, ancak geçmişimizi görerek geleceğimizi düzenlemek için tarih kitapları ile Nutuk gibi önemli kitapların okunması için vakit ayırmak şarttır. Özellikle bunun için gençlere tavsiye ettim çünkü geleceğimiz gençlerimizdir.