28 Şubat'tan ördeğe tanrıcıkların portresi

B.

Siyaset ilginç mecra. Kendilerince 28 Şubat hukuku uygulayıp merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın hapis cezası almasını sağlayanlar; akabinde Erdoğan'ın mani olmasıyla Erbakan'ın ahir ömrünün erzel ömre çevrilemeyişine çok içerlemişti. Saçma sapan bir kayıp trilyon davası ile hatırlayacaksınız. Hukuksuzca kapattıkları partinin parasının peşine düşenler, o dönemde cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer'in de desteğiyle Erbakan'ı mutlaka hapse koymak istemişti. CHP, Çankaya'nın, Anayasa Mahkemesi'nin ve benzer kurumların kapısını aşındırıyor, Erbakan'ın mutlaka hapse girmesini talep ediyor, kişiye özel hukuk olmaz diyordu. Olanın bitenin hepsi farkındaydı fakat 1000 yıl sürmesini talep ettikleri 28 Şubat'ın önemli bir remziydi Erbakan'ın hapse girmesi. Çok uğraştılar, çabaladılar, başaramadılar...

Nisyan ile malul insan bu dönemdeki kavgaları unuttu, anlı şanlı milli görüşçüler CHP'nin kapısına paspas oldu neden sonra. Süreci tekrar etmenin alemi yok. Erdoğan, merhum Hoca'nın hapse girmesine mani oldu!

28 Şubat aktörlerinin salıverilmesi, zülüm döneminde büyük acılar çekmiş pek çok kimsenin içine sinmedi. Ne yalan söyleyeyim, ben de cezaevi çıkışı Çetin Doğan'ın yaptığı konuşmaları dinleyince diş gıcırdattım. Zerre nedamet, zerre utanma yok o adamda. Sonra bir baktım, kazın ayağı öyle değil. Hırsız evine kadar kovalanmaz. Adalet Bakanı çıktı ve bir açıklama yaptı "cezaevinde artık şahsi ihtiyaçlarını göremeyecek kadar elden ayaktan düştüler" dedi. Bu sebeple, cezalarını artık dışarıda çekecekler. Rütbeleri sökülmüş, askerlik şerefleri beş paralık edilmiş darbeci bozuntuları olarak kalan üç-beş günlük ömürlerini dışarıda tamamlayacaklar.

Kusura bakmayın ama benim için bundan büyük ceza olamaz. Bir vakitler kahraman Türk ordusunun orgenerallik makamını işgal etmiş bu sürü "artık çişini yapamıyor" diyerek cezaevinden salıverilmiş. Üstelik muhtar bile olamaz dedikleri adamın merhametine muhtaç şekilde salıverilmiş. Affedilmemiş hiçbiri, masumsunuz denmemiş; aksine bir zamanlar tanrılık oynayanların ömürlerinin erzel hali tüm Türkiye'nin malumu kılınmış. Denmiş ki, tanrıcıklar, tuvalete çıkamaz kıvama geldiler. Şahsen benim de zerre merhametim yok bu adamlara. Velakin onların şahsında, cezaevine giriş ve çıkışlarında 28 Şubat açıkça mahkum edilmiştir, daha fazlası işi şahsileştirmek demektir, bunun da farkındayım. Akça pakça tertemiz bir adam olarak emaneti teslim etti Erbakan. Hafızalarımıza Ertuğrul Özkök'ün, Erbakan'ın cenazesinde ettiği "Hayatımda, Erbakan kadar üstüne temizlik sinmiş bir insan tanımadım" sözüyle kazındı merhum. Tam da bir Müslüman'ın hatırlanması gerektiği gibi anlayacağınız.