Para kulelerinde üç olasılık

B.

Para kuleleri hadisesinin detayları fazlaca konuşuldukça yapılması gereken en temel şey gargaraya geldi. Şu aşamada ne sebeple olursa olsun, lafı fazlaca uzatmamak, CHP ile yüzleşmeye öncelik vermek gereklidir. Rica ederim, elinizdeki kağıdı ve kalemi bırakın; hesap kitap yapmaya, kirli ilişkiler ağını deşifre etmeye yönelik çabanıza bir süre ara verin. Şu anda bir CHP yöneticisi karşımıza çıkacak ve şu üç alternatiften birisini kabul edecek; zira dördüncü bir alternatif bulunmuyor:

1- Burada bir yolsuzluk, bir hırsızlık, bir rüşvet; ne bilelim işte her neyse o, öyle bir şey var. Dolayısıyla izlediğiniz görüntüler bir haram para tezgahının görüntüleridir.

2- Hayır, buradaki bütün süreç anamızın ak sütü gibi helal bir paranın sürecidir; ancak biz öyle beceriksiz adamlarız ki, kendi helal paramıza haram muamelesi yapacak kadar iş bilmez, süreci kanun önünde de mesul olacağımız şekilde yürütecek kadar kanun tanımaz adamlarız. Dolayısıyla yaklaşan belediye seçimlerinde de sizlerden bu iş bilmezliğimizle, bu kanun tanımazlığımızla yetki istiyoruz.

3- (CHP geleneğinde sık sık karşılaştığımız üzere birbirlerini satarak) evet burada bir usulsüzlük, bir kara para durumu var. Lakin bununla bizim hiçbir alakamız yok. Bu adamlar ne yapıyorlarsa kendi başlarına yapmışlar. Dolayısıyla yaklaşan yerel seçimlerde sizlerden, maiyetimizdeki adamlara kefil olmadan, onların namusunu ve şerefini garanti etmeden oy istiyoruz.