Beni en çok heyecanlandıran üç eser

B.

1994 sonrası İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyeciliği anlamında pek çok yenilikle tanıştı, nüfusu, yüzölçümü ve buna mukabil dertleri her geçen gün artan bu şehir vizyoner belediye başkanları sayesinde yeni yeni hayat alanlarına kavuştu. Pek çoğunu zikredebiliriz, lakin önümüzdeki dönemde hayata geçecek projeler içinde beni en çok heyecanlandıran üçünden bahsetmek istiyorum.

Evvela üç dönemdir Tuzla'yı yöneten Dr. Sadi Yazıcı ile başlayalım. Geçtiğimiz dönemde adı Büyükşehir adaylığı için geçtiğinde hiç kimse hayret etmemişti. Zira, Tuzla'ya kattıklarının yanı sıra İstanbul'un pek çok ilçesinde yaşayan sayısız ihtiyaç sahibinin yardımına koşan kadın girişimcilik merkezi sayesinde İstanbul'un dört bir yanına değip dokunmuş bir kimse Şadi Yazıcı. 2014 yılında açtığı Şelale Eğitim Parkı sayesinde gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi yolunda önemli bir destekleyici durumunda Sayın Yazıcı. Yakında başka müjdeler de vereceğini bizzat biliyorum. Örneğin Türkiye'nin ilk temel bilim üniversitesine öncülük ediyor Şadi Bey. Fakat ben Şelale Parkı'nın gelecek vizyonunu ve önümüzdeki dönemde burada gerçekleşecek olanları vurgulamak istiyorum. Türkiye'nin en fonksiyonel parkında Karting, Planetaryum, Gözlem Evi, Teknoloji Geliştirme Merkezi, 3 Boyutlu Hologrofik Hayvanat Bahçesi, Tuzla Bilim ve Sanat Merkezi, Metaverse Deneyim Alanı, Buz Pateni Pisti, Bowling Salonu, Kadın Ve Erkek Yüzme Havuzu, Türkiye'nin İlk Kutup Bilim Evi Bilim Merkezi, Fitness Salonu, Amfi Tiyatro, F4-E Phantom Savaş Uçağı, Buharlı Kara Tren, Güneş Enerji Santrali, Rüzgar Gülü-Güneş Enerji Paneli, Bilim Kampı Corpus, Kültür Evi, E-Spor Merkezi, 1 Kafe, Şelale Park Sosyal Tesisleri, Mutfak Atölyesi, Bilgi Evi Sanat Atölyesi, Çocuk Gelişim Merkezi, Kitap Ve Satranç Kafe bulunuyor. Teknoloji alanında çalışmaya niyetli gençlerin Start Up projelerine çok önemli destekler sağlanan bu merkez, önümüzdeki dönemin yıldızlarından olacak; zira Park, Tuzla Belediyesi tarafından aktif düzenlenecek etkinliklerle gençlerin eğitim gördüğü, İstanbul'un en önemli açık hava akademisi hüviyetine bürünecek.

Bir diğer heyecan verici proje Sultangazi'de hayata geçirilecek olan "Kültür Adası" projesi olacak. Göreve geldikten sonra uyguladığı finansal tedbirlerle Sultangazi'nin borcunu sıfırlayan ve belediye faaliyetlerini büyük oranda özkaynaklarıyla yürütmeyi başaran Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ilçenin Esentepe Mahallesi'nde, TEM'in kenarında inşa edilecek olan Kültür Adası sayesinde ilçenin İstanbul'un kültür hayatına önemli katkı sağlayacak. Avrupa'nın en büyük