Turgut Altınok nasıl öne geçti

31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor. Ankara'da heyecan dorukta. İlk başlarda mevcut başkan Mansur Yavaş önde gözüküyordu. Ancak zaman içerisinde oyları geriye düşmeye başladı. Turgut Altınok sahaya çıktı. Gerçekleri anlatmaya başladı. Mansur Yavaş'ın oyları erimeye başladı. Altınok o kadar haklı sorular sordu ki. Yavaş cevap veremedi. Çaresiz kaldı. Son yapılan anketlerde Altınok az bir oy farkı ile öne geçti. Bu performans devam ederse en az 2-3 puan farkla Altınok seçimi kazanır. Altınok şu gerekçelerle Mansur Yavaş'ı zora soktu.

Canlı yayınla ihale yapıyorum diyor. İhalelerin yüzde 70'ni doğrudan temin ile yapıyor. Adrese teslim ihale veriyor. Kardeşim göz boyamak için canlı yayın yapıyorsun. Peki ihale bitince işin takibini neden yapmıyorsun. İş yapılıyor mu yapılmıyor mu neden denetlemiyorsun Ankaralı biliyor. Şeffaflığın adı var kendi yok. İhaleleri yandaşları alıyor.

Köyden şehre göçü durduracağız dedi. 20-30 haneli köylerde suyu bedava vereceğiz. Diğer köylerde 2-3 kuruştan su vereceğiz dedi. Türkiye'nin en pahalı sularından birisi de Ankara'dadır. Ankara'da su fiyatları cep yakıyor. Televizyonda konuşması var şu anki Büyükşehir Belediye Başkanının. Diyor ki, 'Allah'ın suyundan para mı kazanılır' 'Köydeki sayaçları söküp atacağım para almayacağım' demiş. Ona gerek kalmadı. Köylüler sayaçları söküp atıyor. Niye 12 bin lira su parası gelen var, 14 bin lira su parası gelen var. İneğini satıyor, koyununu, kuzusunu satıyor ASKİ'ye su borcunu ödüyor. Biz gelince köylerde abonelikleri 500 TL yapacağız.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bir tane yüzme havuzu veya spor tesisi olmadığını belirten Altınok, "Buz pateni pisti var, Bahçelievler'de. Buz Pateni Federasyonu'na verilmişti bu pist. Ankara Büyükşehir Belediyesi devraldı. 4 buçuk yılda buz pateninin tamirini yapıp açamadı. Geçen gün de buz pateni yapmak isteyen sporcular ve aileleri eylem yaptı orada. Bitmiş bir tesisin tamiratını bile yapamayan bir Mansur Yavaş var.

'Ankaralıya 58 kilometre metro yapacağım' diye söz vermiş. Ankara Büyükşehir'in 5 yılda yaptığı 5 santim metro var mı Yok.

AKM'nin olduğu yeri hükümetimiz yaptı Kızılay'la bağlantısını. Ankara'da 100 tane söz vermiş 90'ını yapmamış. Şimdi birisi size 100 söz verse 90 tanesini yapmasa seçim dönemi gelse yine söz verse inanır mısınız

Mansur Yavaş'ın Ankara'da her mahalleye en az bir kreş yapacağına dair söz verdiğini belirten Altınok, "Bu 5 yılda 500 kreş yapar. Ama yaptığı 20 tane kreş var, 20 kreşi de gören yok." Çalışan annelerin oyunu almak için yalan söyledi. Nerede bu kreşler.. Annelere soralım bu kreşleri gören var mı Biz gelince yaparız. Biz söz verdik mi yaparız.

'Yol yapmadım, yardım yaptım' diyerek yol yapmıyor. Yolları kim yapacak 2023 yılında Ankara'da yeni trafiğe çıkan araç sayısı 100 bin, 2024'te 125 bin 2-3 sene sonra Ankara trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez bir çile haline gelir. Belediye yol da yapar yardım da yapar. İnsanlar evine işine nasıl gidecek böyle hamaset olur mu