Tik Tok'da bir it RTÜK, BTK, İç İşleri, Adalet göreve

Dijital medya hayatımızın bir parçası.

Yeni iletişim teknolojileri ile birlikte farklı mecralar hayatımıza girdi. Kaçınılmaz bir süreç yaşıyoruz. Matbaanın icadı ile başlayan medyadaki değişim artarak devam ediyor. Matbaa radyo, tv, derken günümüzde birçok yeni mecra ortaya çıktı. Daha düne kadar televizyonun zararlarını konuşurken bugün televizyonu arar olduk.

Gazete ve televizyonlar denetlenebilirken bu mecralar denetlenemiyor. Elbette teknik zorlukları var. Ancak tümüyle başıboş bırakılamaz. Dün akşam Tik Tok'da gezinirken bir itle karşılaştım. Bu it, Hz. İsa'ya hakaret ediyor. Yine Peygamber Efendimize hakaret ediyor. Eşlerine küfür ediyor. Dinen ne kadar kutsal sayılan değer varsa ayaklar altına alıyor. İsmini ve cismini yetkili mercilere ilettim.

Buradan yazmayı doğru bulmuyorum.

Bu konuyu BTK ve RTÜK'e ilettim.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e ilettiğim zaman gece saat 01 idi. Helal olsun başkana, bana o saatte cevap verdi. Bu alanda yetkinin BTK'da olduğunu belirtti. Ancak "Konu önemli, o nedenle takip edeceğim" dedi. O itin hesabı kapatılacak ve mutlaka adli olarak cezalandırılması gerekir.

Bu mecralar İslam Dinine küfür etme alanları olmamalıdır.

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'a da konuyu ilettim.

Fikir özgürlüğü bakımından bu mecralar olabilir. Yeniliğe karşı olmak anlamsız ve imkansız. Ancak denetim şart. Konumuza dönecek olursak, bu haysiyetsiz adam bir kere halkı kin ve nefrete sürüklüyor.

Çok büyük bir suç. Hristiyanlık, Yahudilikve İslam'a hakaret ederek nefret suçu işliyor. Tahrik ediyor. Bu kadar haysiyetsiz bir mecra ve adam olamaz. Tik Tok yönetimi bu gerçeği görmelidir. Bu mecraya tamamen karşı değiliz. Elbette olmalıdır. Ancak bu ülkede iç savaş çıkaracak, halkı kin ve nefrete sürükleyecek, belki çok ağır provokasyonlara neden olacak bir yayıncılık yapılmamalıdır.

Basın özgürlüğü demek Peygambere sövgü özgürlüğü değildir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bu mecralar milletin değerlerine küfür etme yerine dönüşmüş durumda. Bu memleketin canı da, malı da, dini de size emanettir.

Belki her alana yetişemezsiniz ancak bu mecralara ciddi bir denetim getirilmelidir. Her türlü eleştiri ve düşünce özgürlüğüne evet diyoruz. Ancak küfür, hakaret, sövgü ne demek. Ayrıca bualan uluslararası kuruluşların operasyon alanı olamaz. Bir millet dinini, bayrağını, inancını kaybederse her şeyini kaybeder. Önce inançları hedef alıyorlar.

Bu Tik Tok yönetimi ne yapıyor

Bu mecra dindarlara küfür edilmesi için mi var Siz denetim yapmıyor musunuz