Tek suçlu Faruk Koca mı

Ankaragücü ve Rizespor arasında oynanan maçta, Ankaragücü bir kırmızı kart gördü, ayrıca uzatmalarda son dakikada bir gol yedi. Maç berabere bitti. Bunun üzerine sinirlenen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e bir yumruk attı.

Peşinen belirtelim bu yumruğu kınıyorum. Hakem hatalı kararlar verse bile şiddet asla kabul edilemez.

Bu vahim olaydan hareketle bazı gerçekleri ortaya koymamız lazım. Bu üzücü olay Türk Sporunun kurtuluşuna vesile olmalı.

Kıymetli okuyucularım Faruk Koca'yı uzun yıllardır tanırım, son yıllarda görme imkanım olmadı. Aslında sağduyulu ve iyi bir insandır. Nasıl oldu bu yanlış davranışı yaptı, anlamak mümkün değil.

Gelelim bizim konumuza..

Size soruyorum; iki ünlü eski futbol hakemi var. Bu hakemler her hafta Türk Hakemlerini programlarında yerden yere vuruyorlar. Düdüğünü assın diyorlar. Öyle çirkef bir üslupları var ki Programda belden aşağı espriler almış başını gidiyor.

RTÜK Başkanımız en sonunda isyan etti. "Bu yayınlar cezalandırılacak." noktasına gelindi.. Başkan Ebubekir Şahin çok duyarlı bir insan. Ancak sorunları iyiniyetli ve ikili ilişkilerle çözmeye çalışıyor. Buradan ben kendisine sesleniyorum. Bizler Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak arkanızdayız. Kim suç işliyorsa basın cezayı.

Biz adaletle ayakta kalmış bir milletin çocuklarıyız. Peygamberimiz adaletsizlik yapan kızım Fatma da olsa ceza veririm diyor.

Artık yeter. Bir başka sıkıntı ise dört büyükler, hakemler tarafından her zaman kollanıyor iddiası. Eğer böyle değilse bile Anadolu takımları böyle düşünüyor. Bize haksızlık yapılıyor deniyor. Bu duygunun sosyo psikolojik yönleri araştırılmalıdır.

Yine Fenerbahçe'nin otobüsü yıllar önce Trabzon'da kurşunlandı. Kim kurşunladı. Bilen yok. Yıllardır bu soruşturma tamamlanmadı. Yıllar önce Rizespor eski Başkanı Hasan Kartal bir maçta haksızlığa uğradıklarını belirterek, iyi ki elimde silahım yoktu dedi. Bu duyguların nedeni nedir

Hasan Kartal da yakından tanırım, düzgün birisidir. Ancak neden çileden çıktı.

Bir başka skandal; bahis ve şike.

İddia oynanıyor, "Maçın ilk yarısında iki gol olur. Şu golü atar" vb. iddialar var. Siz nasıl biliyorsunuz Şu çok net; şike yapılıyor. Futbol kara paranın adresi olmuş durumdadır. Vergi kaçırılıyor. 10 milyon Euro transfer parası alıyor kulüp 500 bin Euro gösteriyor. Futbolda arınma şart.