Sıfır sorun sıfır hizmet

Gaziantep'teyiz. Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecileri ağırladı. İki dönem Gaziantep Belediye Başkanlığı yaptı. Bu üçüncü dönem olacak. Ankara ve İstanbul'dan gelen kıymetli gazetecilere sunum yaptı. Gerçekten birbirinden güzel projeler yapılmış ve yapılmaya devam edilecek. Bunların en önemlisi "Su Projesi". Gaziantep kurak bir iklim bölgesinde. Bu sorunu çözmek için 135 km'den baraj yapılarak su getirilmiş. Düzbağ Baraj projesi çok önemli. Fatma Şahin burada çok önemli bir kıyaslama yaptı, dedi ki: İstanbul'da bir çeşme yapıyorlar, dünya kadar reklam yapılıyor, ancak biz 135 km'den su getirdik.

Gerçekten büyük bir proje ancak Fatma hanımın bu büyük projesi ulusal medyada çok az yer aldı. Bir çeşme, Ekrem Bey'in çeşmesi akşam sabah ulusal medyada yer aldı. Fatma hanımın projesi devrim gibi bir proje diğeri, proje bile sayılmaz ama algı ile öyle geçiyor, medyada daha çok yer alıyor. Fatma Hanım bu konudan şikâyetçi. Ama milletimiz biliyor, hizmeti görüyor diyerek teselli oluyor. Fatma hanımın yine önemli cümlelerden bir tanesi de "Sıfır Proje Sıfır Eleştiri". Bu cümle Mansur Yavaş için de çok uyar. Ankara'da tek bir projesi yok. Zaten onu bildiği için az laf çok iş diyor. Fakat ortada ne iş var, ne de laf. Hiç iş hiç laf. Fatma hanım şunu söylüyor: Eğer iş yapmazsanız eleştirilmezsiniz. Doğru. Mansur Yavaş toplum içerisine girmiyor, televizyona çıkmıyor.

Fatma Hanımın önemli projelerden bir tanesi de Gaziray. Bütün şehirlerin en önemli sorunu ulaşım. Fatma hanım 25 kilometrelik tramvay metro çalışması yapmış, ulaşım rahatlamış büyük şehirler artık yaşanamaz hale geldi. Ulaşım problemi var, Fatma Hanım bunu çözmüş bile.

Fatma Şahin tarıma da çok destek veriyor. Gaziantep Belediyesi 8 milyon ton mazot desteği vermiş. Çiftçi desteklenmiş gerçekten. Gaziantep, muhteşem bir araziye sahip. Bu bölgede tarım yapılması önemli. Fatma Hanım bölge gerçeklerini dikkate alarak sulu tarım yerine bölgede yetişebilecek ürünlerin ekilmesini öneriyor. Bir de ürün ekiminde planlama istiyor. Türkiye'de olduğu gibi ekimde problem var. Bu yıl zeytin para ederse zeytin ekiyor, fıstık para ederse fıstık ekiyorlar. Kuru tarıma uygun ürünlerin ekilmesi lazım.