Murat Kurum, İstanbul'u nasıl kazanır

Ak Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Eski Çevre Bakanı Murat Kurum aday olarak ilan edildi. Murat Kurum işe "Sadece İstanbul" diyerek başladı. Güzelbir slogan. Ne demek bu slogan

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgilenmedi. Gözü hep yukarıda oldu. Bense sadece İstanbul'a hizmet etmek istiyorum" demektir.

Ekrem İmamoğlu göreve geldiği günden beri Cumhurbaşkanı adayı olmak istedi. Büyük hatalar yaptı.

Elâzığ'da deprem oldu yüzlerce kardeşimiz hayatını kaybetti. Ekrem İmamoğlu, o günlerde Erzurum'da kayak yapmayı tercih etti. Bu çok çirkin bir davranıştı.

Yine İstanbul'da sel felaketi oldu, İmamoğlu Bodrum'da tatil yaparken görüntülendi. Göreve başlar başlamaz yaptığı bu hatalar unutulmadı. Halktan kopuk bir başkan profili ortaya koydu. Ağzından halkı düşürmeyen İmamoğlu, halkımızın acı gününde yanlarında olmadı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ekrem Bey için güzel bir cümle sarf etti. "Naylon siyaset yapıyor" dedi. Ben de ilave bir cümle ekleyim "sentetik siyaset yapıyor".

"Peki neden seçimleri kazandı" sorusunu soralım. Cevap net. Ak Parti yorgunluğu. Yine Ak Parti ve Erdoğan karşıtlarını birleştirdi. Ayrıca o dönem ekonomik sıkıntılar etkili oldu. Bu dönemde yine ekonomi etkili olacak. Büyükşehirlerde kira fiyatları uçtu.

Bence bu seçimlerde Murat Kurum Bey sadece hizmetlere odaklanmalı. Ulusal siyasete girmemelidir. Ulusal siyaseti zaten Cumhurbaşkanımız Erdoğan yapıyor. İstanbul'un trafik sorunu milleti isyan ettiriyor. İnsanımızın ömrü yolda geçiyor. Kaliteli yaşamın sırrıkaliteli ulaşımdır. Bunun yanısıra su konusunda sorunlar var. İmamoğlu bir metreküp yeni su kaynağı getirmedi. Çevre temizliği sağlıklı yapılamadı. Haliç yine kokmaya başladı.

Pozitif bir kampanya yapmalı ve konu İstanbul olmalıdır.

Bu büyük kent İmamoğlu döneminde geriye gitti. İmamoğlu, İstanbul yerine Anadolu'da dolaşmayı tercih etti. Sürekli kariyer planlaması yaptı. Cumhurbaşkanı olmak için çalıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile kulis yaptı. Abla-kardeş dediler sonra kanlı bıçaklı oldular.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini Kemal Kılıçdaroğlu kaybedince CHP'ye el attı. Özgür Özel ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirdiler. Demem o ki İmamoğlu ile hizmet bir türlü yan yana gelemedi. İstanbul'da sokak röportajı yapıyorlar. İstanbul halkına soruyorlar Ekrem Bey'in 3 hizmetini say diyorlar bilen yok. Çünkü hizmeti yok. Her daim siyaset yaparsanız hizmeti unutursunuz.