Muhtarlardan Erdoğan ve YSK'ya çağrı...

Geçtiğimiz hafta tıraş olmak için berberime gittim. Kendisi muhtar adayı oldu. Yenimahalle'de Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden muhtar adayı oldu. Buradan da kendisinin tanıtımını yapalım adı Ümit Özdek

Abisi Ahmet Özdek bu mahallede uzun yıllar muhtarlık yaptı. Rahmetli oldu. Çok dürüst bir adamdı. Mahallesinin çıkarlarını korumak için çok mücadele etti. Bu mahallenin kentsel dönüşümü esnasında mahalle halkının çıkarlarını korumak için çok kavga verdi.

Muhtarlar mahallemizin bekçisi gibidir. Çocuklarımızı onlara emanet ederiz.

"Yavrum ben eve geç geleceğim bir sıkıntın olursa muhtar amcana uğra" deriz.

Onlara güvenimiz tamdır.

Ümit kardeşimiz heyecanlı bir isim. Halkın içinde. Kafaya koymuş illa muhtar olacak. Bir taraftan da yav tüm yazıyı muhtar reklamına ayırmazsın umarım diyenleri duyar gibiyim. Muhtar deyip geçmeyin. Muhtar mahallenin şehreminidir. Demokrasi yerelden başlar. Bunun ilk adımı da muhtarlık seçimidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi bilir muhtarların kıymetini. Hatta siyasi yasaklı olduğu bir zaman muhtar bile olamaz demişlerdi. Dönemin gazeteleri ve televizyonları Erdoğan ceza alınca bayram ettiler. Bırak belediye başkanı olmayı muhtar bile olamaz demişlerdi.

Gelelim muhtar adayı Ümit Özdek ve muhtarların talebine. Ümit Özdek der ki; "Oy pusulasına muhtarları da ekleyelim. Gerekirse parasını biz verelim. Muhtarlık önemli bir makam seçimle geliyoruz. Bizim isimlerimizin de oy pusulasında olması lazım. Nasıl belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin ismi resmi pusulada varsa bizim ismimiz de olsun."

Haklı bir talep muhtarların isimlerinin oy pusulasında yer alması maliyet gerektiriyor. Bir de çok sayıda muhtar adayı olabilir. O nedenle pusula uzayabilir. Bunu önlemenin yolu adaylardan para almaksa para da alınmalıdır.

Ayrıca muhtarlık seçimleri de zordur. Çok sayıda muhtar adayı da çıkmaz. Muhtarların seçim kampanyası yapması külfetlidir. Örneğin bizim köyde muhtar adayları 3 ay masraf yapacaklar. Misafir gelecek yenilecek içilecek. Hizmet edilecek. O nedenle herkes muhtar adayı olamaz. Millet işi gücü bırakayım muhtar adayı olayım diyemez. Ne zamanı buna müsaade eder ne de para gücü.

Diyelim ki bu teklif kabul görmedi. Asıl talep başka. Şimdi muhtar adayları kendi oy pusulalarını basıyorlar. Bu bastıkları oy pusulası perdenin arkasına konuluyor. Buraya giren herhangi bir muhtar adayı ya da yakını diğer muhtar adaylarının oy pusulalarını alarak çıkıyor. Siz istediğiniz muhtar adayına oyunuzu veremiyorsunuz.