İYİ Parti Ankara ve İstanbul'da ittifak yapacak...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Normal koşullarda, Meral Akşener'in CHP Genel Başkanlığına yeni seçilen Özgür Özel'i ziyaret etmesi gerekirdi. Ama öyle olmadı. Özgür Özel siyasi pragmatizm gereği İYİ Parti'yi ziyaret etti.

Bu ziyarette elbette ittifak konuşuldu.

CHP, İYİ Parti'nin ve HDP'nin desteğini almadan seçimlerden başarı ile çıkamaz.

O nedenle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere İYİ Parti'ye ittifak teklif ettiler. Her ne kadar İYİ Parti seçimlere tek başına gireceğini açıklasa da öyle olmayacağı malum. İYİ Parti pazarlıkta el yükseltiyor.

CHP'den büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlığı talep ediyorlar. Öte yandan, Ankara ve İstanbul Belediyelerinden en çok istifade eden partilerden birisi de İYİ Partidir. İYİ Partili işadamları bu belediyelerden istifade ediyor. Ankara ve İstanbul İYİ Parti teşkilatları belediyelere işçi yerleştiriyor.

Belediyelerden istifade ediyorlar.

Öyle kolay kolay Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a hayır diyemezler.

Siyaset imkanla yapılıyor.

Nitekim İYİ Parti Ankara İlçe teşkilatları Mansur Yavaş'ı destekleyelim diyorlar. İstanbul'daki İYİ Parti teşkilatları da Ekrem İmamoğlu'na destek verilmesini istiyorlar.

Meral Akşener'in durumu hem ağlarım hem de giderim durumu. Millet İttifakını destek vermek istemiyor ancak CHP'li medya ve sivil toplum örgütleri devreye girdiler. İşadamları, büyükelçilikler devreye girdiler. Cumhurbaşkanımız ne dedi Üst akıl devreye girdi. Bizler kukla ile değil kuklacılarla çarpışıyoruz dedi.

Bunun anlamı İYİ Parti ve CHP ittifakı gerçekleşecek. Ancak Meral Hanım'ı anlamak çok zor. Bu masaya kumar masası dedi. Noter masası dedi. Kılıçdaroğlu'na kazanamayacak aday dedi masayı dağıttı.

Sonra tekrar oturdu. Siyasette güven esastır. Meral Hanım bir yandan parti içi kavgalarla da uğraşıyor.

Milletvekili listeleri para ile satıldı diyenleri mi ararsın.. Meral Akşener'in oğlu partiyi yönetti diyenleri mi ararsın

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır son dönemde gündem belirleyen TV100'ün başarılı Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e zehir zemberek açıklamalar yaptı. Partisi de ihraç için düğmeye bastı.

Bu partide çok istifa oldu.

Üst üste gelen istifalar İYİ Parti'yi zor duruma düşürdü. Kavgalı eve kız vermezler. Milletimiz kavga değil çözüm istiyor.