İmamoğlu'nun hapis cezası onandı mı

Yerel seçimlere doğru hızla yaklaşıyoruz. Cumhur İttifakı tek parça halinde hareket ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önce ülkem diyen bir lider. O nedenle pazarlıklarla seçimlere girmek istemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güzel bir uyum içerisindeler. Millet İttifakı cephesi ise kaos ve kargaşa üretiyor. Gün geçmiyor ki birkrize imza atılmasın. Millet İttifakı cephesi darmadağın.

Doğrusunu isterseniz muhalefetin bu dağınıklığı demokrasi adına kayıptır. İktidar her sistemde vardır. Muhalefet ise sadece demokratik ülkelerde vardır. Muhalefetin güçlü ve etkin olması demokrasi adına ve millet adına faydalıdır.

CHP DiyarbakırMilletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili skandal açıklamaları Millet İttifakını genelde, özeldeise Ekrem İmamoğlu'nu zora sokmuştur. Ekrem İmamoğlu HDP'nin desteği olmadan İstanbul'da seçimleri kazanamaz. O nedenle İmamoğlu HDP karşıtı açıklama yapamaz.

Öte taraftan İYİ Parti HDP'ye karşı sert açıklamalar yapmaya başladı. Ayrıca Millet İttifakında yer almayacaklarını belirtiyorlar. Kimileri Meral Akşener'in açıklamalarını pazarlık olarak değerlendiriyor. Öyle ya da böyle Millet İttifakı darmadağın olmuş durumda. Böylesine bir ortamda İmamoğlu seçimleri kazanamaz.

İmamoğlu için bir büyük handikap da kongre süreçleridir. İstanbul'da CHP ilçe teşkilatlarında yapılan seçimlere İmamoğlu müdahale ediyor. İlçe başkanlıkları Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında bölünmüş durumda. Öte yandan, CHP İstanbul İl Başkanlığı ile de Ekrem Bey'in arası çok kötü. Eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İmamoğlu kavgalı. Siz İstanbul'daki CHP il ve ilçe teşkilatlarını çalıştıramazsanız seçimleri kaybedersiniz. Ekrem Bey İstanbul'da taraf olmuş durumda. Böylesine bir teşkilat yapısı ile girilecek seçimler hüsran olur.

Bugünlerde Ekrem İmamoğlu umudunu istinaf mahkemesinden gelecek cezaya bağlamış olabilir. Belki de ceza almak için dua bile ediyordur. Tayyip Erdoğan bir şiir okudu hapis cezası aldı. Kahraman oldu. Cumhurbaşkanı oldu. Ben de ceza alırsam kahraman olurum diye düşünebilir.

Neden böyle diyorum Millet İttifakı darmadağın olmuş durumda. CHP İstanbul Teşkilatları ile İmamoğlu kavgalı. Öte yandan yaklaşık beş yıl boyunca İstanbul'da taş üstüne taş koymadı. Böylesine bir ortamda seçimlere giderse İstanbul'u kaybedecektir. İstanbul'u kaybetmiş bir İmamoğlu CHP Genel Başkanı olamaz. 2028 yılında Cumhurbaşkanı olamaz. O nedenle aday olmamak için elinden geleni yapacaktır. CHP Genel Başkanı adayı bile olabilir. Halen vazgeçmiş değil. En son istediği İstanbul Belediye Başkanı adayı olmaktır.