HDP-DEM Partisinde Kürtler var mı

Bu parti Kürt kökenli vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek için kurulmuş bir parti. Kendilerini öyle tarif ediyorlar.

Kürt halkının uzun zamandır ekonomik ve kültürel olarak yok sayıldığını söyleyen bu parti ve türevleri bir hak arayışında olduklarını dillendiriyorlar.

Doğrusunu söylemek gerekirse bir dönem devletin ciddi yanlışları oldu.

Kürt halkının dili, kültürü, kimliği yok sayıldı. Oysa ülkenin bütünlüğü içerisinde bu haklar verilebilirdi. AK Parti döneminde ortaya konulan açılım süreci bu eksiklikleri gidermek içindi. Gerçekten çok radikal demokratik adımlar atıldı.

Ancak PKK ve HDP bu demokratik refleksten istifade ederek hendekler kurdu, ülkede özerklik ilan etmeye kalktı.

Diyarbakır'da kendi kontrolünde mahalleler kurdu. Devletin ve hükümetin bu konuda bazı yanlışları oldu. Kamu güvenliği ve demokrasi at başı gitmeliydi. Güvenlik ihmal edildi. Bu konuda devlet bir zafiyete düştü. Neyse ki bu hatadan dönüldü.

Ama şunu da Kürt halkı gördü. Erdoğan, Kürt halkının kültürel haklarını verme konusunda samimi. Yıllardır bir Kürtçe yayın yasağı vardı. Şimdi devletin bir TRT Kürdi diye radyo ve televizyonu var. Bizim kültürümüz yasaklandı diye eleştiren Kürt kardeşlerimiz bu süreçte gerçeği gördüler.

Erdoğan ve devlet elinden geleni yaptı. Ancak PKK terör örgütü mensupları ve DEM Partisi bu konuyu istismar etti. Kandil'deki teröristlerle HDP içindeki batı uşakları Selahattin Demirtaş'a seni başkan yaptırtmayacağız dedirterek Erdoğan'ı hedef aldırdılar. Barış ve kardeşlik sürecini bozdurdular.

Bunu kim yaptı HDP içindeki ABD ve AB ajanları yaptı. Bu partide Kürtlerden daha çok marjinal sol gruplar hakim. Bazı mezhepler bu partiyi ele geçirmiş. LGBT'liyi savunanlar bu partiyi ele geçirmiş. Kürt halkı dindar bir halktır. Geleneklerine bağlıdır. Bunu bilen Batı ve ABD partiyi ele geçirdi. Dinsizleri partiye doldurdu.

Kürt halkını temsil edenler bu parti yönetiminde yer alamazlar. Selahattin Demirtaş Şeyh Said'e sahip çıktı. HDP içindeki dinsizler isyan ettiler. Kürtleri dinsizleştirmek isteyen bir batı var. PKK ve DEM Partisini bu adamlar kontrol ediyorlar. ABD Başkanı Biden, "Türkiye bizim çıkarlarımızı tehdit ediyor" dedi. Büyük İsrail'i kurmak için Kürt kardeşlerimizi kullanıyorlar. Kürtlere devlet kurdurmazlar. Onları kendi savaşlarında kullanmak istiyorlar.