Gabar petrolü Türkiye'yi kurtaracak...

Anadolu Soruyor ekibi olarak 5 yıl önce seçimler nedeniyle doğu illerimizi gezmiş ve oradaki tabloyu seyircilerimize ulaştırmıştık.

Bu seçimde de yine Anadolu Soruyor ekibi olarak; Tunceli, Muş, Iğdır, Ağrı, Van, Malatya, Adıyaman, Şırnak ve Mardin illerimizi ziyaret ederek oradaki çalışmaları, yapılan hizmetleri ve yaşanan gelişmeleri yerinde gözlemledik. Özellikle Şırnak'ta geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti'nin kazanmasıyla birlikte şehirde gözle görünür bir değişiklik fark ediliyor.

AK Parti Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak'a iyi hizmetler yaparak Şırnak'ın birçok sorununu çözmüş durumda.

Şırnak'ta gezdiğimiz zaman şehrin AK Parti belediyeciliği ile hizmetle tanışmış olduğunu, 5 yıl içerisinde birçok yatırımın da Şırnak'a kazandırıldığını gördük.

GABAR'DA HEDEF

100 BİN VARİL PETROL

Ayrıca Şırnak'ta gözlemlerimiz arasında en önemli olay ise Gabar'da günlük 37 bin varil petrol çıkarılıyor, yıl sonunda ise bu rakamın 100 bin varile ulaşması bekleniyor.

Bu çıkarılan petrol sıradan bir petrol değil. Türkiye'nin en kaliteli petrolü olmasının yanı sıra dünyanın en kaliteli petrollerinden biri ve aynı zamanda bulunan petrol Türkiye'nin geleceğinde cari açığın kapanmasında çok büyük katkı sağlayacak.

Bulunan petrolle birlikte bölgeye canlılık gelmiş ve istihdam artmış durumda.

Gabar'da bulunan petrol yan sektörlerle birlikte 3 bin kişiye ekmek kapısı olmuş. Muhalefet Gabar'da bulunana petrole inanmasa da tırlarla harıl harıl Batman'daki rafinerilere sevkiyatlar yapılmakta.

Kısa bir süre önce Şırnak Valiliği görevine atanan Sayın Cevdet Atay da gecesini gündüzüne katarak Gabar'da bulunan petrolle ilgileniyor ve bu çıkan petrolle birlikte şehre büyük bir katkı sağlamayı planlıyor.