Erdoğan: "Seçimi kaybetsem de Suriyelileri göndermem..."

Cumhurbaşkanımız Erdoğan mazlumun dini sorulmaz diyen bir lider. İnsanlar ya yaratılışta kardeş ya da dinde kardeştir. Yeryüzü insanlığın ortak malıdır. Bu dünyanın kaynakları tüm insanlığın eşit kullanımında olmalıdır. Kimse seçkin ya da özel değildir. Siyonistler dışında kendini seçilmiş ırk olarak gören kimse yoktur.

Elbette her millet kendi ırkını sever. Ben de Kayserili bir Türkmen olmaktan mutluyum ve gurur duyarım. Ancak hiçbir ırk ya da milletten kendimi üstün görmem.

Sonuçta hepimiz Allah'ın yarattığı insanız. Hazreti insanız. Bir başka önemli nokta biz Müslümanlar kardeşiz. Kur'an ve Sünnetin ortaya koymuş olduğu bir kavramdır "Ümmet". Peygamberimiz Arap'ın Acem'e, Acem'in de Arap'a bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ise ancak takva iledir. Ahlak iledir.

Filistin'de bir soykırım yaşanıyor. Müslümanlar olarak bu konuda duyarlı olmak zorundayız. Hatta Müslümanlıktan önce insan olmalıyız. İnsani değerler bakımında da Filistinli mazlumlara sahip çıkmalıyız. Kaldı ki Mescid-i Aksa bizim kutsal kıblemiz. Peygamberimizin Miraç'a çıktığı yer. Ayrıca tüm Peygamberlerin tebliğ mekânıdır. Biz Müslümanlar Hz. İsa'yı da Hz. Musa'yı da peygamberimiz olarak görürüz.

Büyük İsrail'i kurmak isteyen Siyonist akıl İslam coğrafyasını parçalıyor. Önce Filistin işgal edildi. Ardına Lübnan'da iç savaş başlatıldı. 60 yıldır Lübnan'da iç savaş var. Siyasi istikrarsızlık var. ABD Irak'a demokrasi getirmek vaadiyle bölgeyi işgal etti. Kutsal mekânları bombaladı. Yüzbinlerce çocuk, kadın öldü. Irak fiilen 3 parçaya bölündü. Bölgede her gün bir patlama oluyor.

Irak ile yetinmeyen ABD, Suriye'yi de karıştırdı. Burada iç savaş başlattı. İsrail'in güvenliğini sağlamak ve Büyük İsrail projesini kurmak için çalışıyor. Yaklaşık 10 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine göç etmek zorunda kaldılar.

Irak, Filistin, Lübnan ve Suriye'de yaşayan insanlar durduk yere mi göç ettiler. Neden mülteci oldular. Bunun bir tek nedeni var. ABD ve İsrail yayılma projesidir. Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkemize 3 milyon Suriyeli geldi. Elbette bu insanlar canları tehlikede olmasa gelmezdi. İnsanlar neden yurtlarını terk etsinler. Ülkemize gelen Suriyelilerin çok büyük bir kısmı ülkemize katkı veriyor. İstihdama katkı veriyor. Ağır işlerde çalışıyor. Ülkemizdeki organize sanayi bölgelerinde işçi olarak çalışıyorlar. Maalesef Türk gençleri içinde sanayide çalışan çok az bulunuyor. Yine lokantalarda, otellerde Suriyeliler çalışıyor.

Eskiden köylülerimiz kendi eker kendi biçerdi. Kendi sütünü, yoğurdunu yapardı. Şimdi çobanlık yapan kalmadı. Bu ağır işlerde çalışan Suriyeli çoktur. Öte yandan Suriyelilerin uyum sorunu var mı, var. Halkımızın bir kısmında Suriyelilerden rahatsızlık duyan var mı, var. Elbette bu ülke yolgeçen hanı değildir olamaz. Düzenli bir göç politikamız olmalıdır. Suriyeli kardeşlerimiz de uygun ortam oluşunca ülkesine dönmelidir.