Erdoğan bu isimleri mi açıklayacak

Aylardır merak edilen sorular bugün cevabını bulacak. Siz bu satırları okuduğunuzda belediye başkanı adayları açıklanmış olabilir. Uzun yıllardır Ak Parti'yi yakından takip ederim. Belediye meclis üyeliği yaptığım için hatırı sayılır dostlarım da vardır.

Bugün açıklanması muhtemel isimleri birazdan yazacağım ama öncelikle nasıl bir çalışma yapıldı. Bu soruyu cevaplandıralım.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz çok deneyimli bir isim. Uzun yıllar Samsun Belediye Başkanlığı yaptı. Beyefendi bir insan.

Çok yakın bir hukukumuz olmasına rağmen bir kez bile kim aday olacak diye sormadım. Yerel yönetimler başkanlığı sürekli anketler yaptırtır. Adayları ölçtürdü.

Bu da yetmedi tebdili kıyafet yaparak illere adam gönderdi. Başkanların performansını sordu. Halkla olan yakınlığını araştırdı.

Halktan kopuk başkanlarla yol yürünemeyeceğini not etti. Teşkilat yoklamaları yaptı. Teşkilatların kanaatlerini sordu.

Hummalı bir çalışma yaptılar. Bu çalışmayı 5 yıldır yapıyorlar. Daha yeni başlamadılar. Yusuf Ziya Yılmaz bey dürüst bir insan. Adamcılık yapmaz, hak yemez. Adil davranır. Bu dönemde olması bir şanstır.

Yine Ak Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz çok kıymetli bir isim.

İşinin ehli. Hukukçu olması nedeniyle seçim kanunlarına vakıf. Kılı kırk yaran bir siyasetçi. Hukuku çok iyi biliyor.

Bir dönem hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu sözleri nedeniyle eleştirildi. Ali İhsan Yavuz Bey bu sözü ben söylemedim dese de bu söz ona yapıştı. İyi ki de yapıştı.

Bence çok anlamlı bir söz. İzah edemediğimiz durumlar olur. Hayatın her safhasında bir şey olmuştur ama neden olmuştur bilemeyiz. Bazen bir dostumuzla kırılırız. Nedenini bilemeyiz ama illa ki bir şey olmuştur. Dostumuz bize bunu söylemediği için bilemeyiz ama hal ve hareketlerinden anlarız bir sorun var.

O nedenle izah edilemeyen ancak hissedilen durumlar için bu cümle kullanılır.

Çok uzun zamandır bu görevinin başında. İşini düzgün yaptığı için Reis onu her daim görevde tutuyor. Seçim işlerine yenilikler getirdi. Elektronik temayül bir yeniliktir. Hülasa işini iyi bilen bir isim. Böylesi deneyimli isimler süreci yönettiler.

Sürecin artık sonuna gelindi. Bu hafta İstanbul'da 12 büyükşehir, 16 il belediye başkanı açıklanacak. 15 Ocak tarihinde ise 53 il ve büyükşehir belediye başkanı açıklanacak. İlçe belediye başkanlarının açıklanması son haftalara kalacak.