CHP'li başkan da Kurum dedi...

Seçimlere bir aydan daha az bir süre kaldı. Adaylar sahada çalışıyor. Projelerini açıklayan adaylar ekranlarda boy gösteriyor. Yarışın en çok merak edildiği iki il var. Bu illerden bir tanesi Ankara bir diğeri de İstanbul.

Turgut Altınok, proje tanıtım toplantısından sonra gaza bastı. Ankaralının yakından tanıdığı Altınok'un projelerini de dinleyince ciddi bir heyecan oluştu. Bakmayın siz öyle anket yalanlarına, Turgut Altınok bir dip dalga yakalamış gözüküyor.

Seçimin belki de en merak edildiği il İstanbul. İstanbul'a iki etkili aday var. Bu adaylardan bir tanesi Murat Kurum diğeri de mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu'nun işi bu sefer gerçekten zor.

5 yıl boyunca adı hep siyasi tartışmalarla anıldı. Bir ara Cumhurbaşkanı olmak istedi sonunda Cumhurbaşkanı Yardımcılığına fit oldu.

Aklı hep yukarıda. Hizmet onun için ikinci sırada. İmamoğlu'nun belki de en zorlanacağı alan CHP ile diyaloğu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesinden sonra İmamoğlu ilk bayrak açan isim oldu. Değişim dedi. Siyasette acıma yok. Kendisini bu göreve getiren Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı. Kongrede Özgür Özel'i destekledi. Özel, seçimleri kazandı.

Özgür Özel'in seçimleri kazanmasındaki en büyük pay İmamoğlu'na ait. O da bu gerçeği biliyor. Partiye hakim olmuş durumda. Türkiye genelinde neredeyse her ilde aday belirledi. İmamoğlu, CHP'de seçimleri kazandı ama çok büyük bir düşman kitlesi de oluşturdu. CHP İstanbul teşkilatlarında değişim yaptı. Çoğu CHP'li adayları değiştirdi. Bu nedenle çok düşman oluşturdu. CHP İstanbul teşkilatlarının bir kısmı Ekrem İmamoğlu'na oy vermeyecek, sahada çalışmayacak. Partiye emeği olan onlarca ismi sildi. Siyasette vefa önemli.

Bu çerçevede vefasızlığa uğrayan isimlerden bir tanesi de CHP'li mevcut Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi. İlgezdi, Ekrem İmamoğlu'nun Ataşehir ilçesine tek bir çivi çakmadığını söylüyor. Bakın bir grup gazeteciye neler söylemiş;

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu 5 yıllık görev süresi boyunca Ataşehir'e tek bir çivi bile çakmadı. Tek bir yatırımı yok buraya. Gelsin karşıma söylesin şunu şunu yaptım diye. Söyleyemez çünkü hiçbir şey yapmadı. Ben Ataşehir'in imar planları ile ilgili sorunlarını Adnan Zeki Bostancı ile çözdüm"