CHP mi Erdoğan mı kadına değer veriyor

Önceki akşam TBMM'de kadın hakları tartışması çıktı.

Sanki kadını bir tek CHP savunuyor! Fırsat buldukça AK Parti ve Erdoğan'ı yerden yere vuruyorlar. CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, mecliste yapığı konuşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin kadın ve çocuk yoksulluğunun çözümünden uzak olduğunu öne sürdü.

Türkiye'de kadınlar için bir kara düzenin hüküm sürdüğünü savunan Özcan, "Bu düzenin sicilinde şiddet var, yoksulluk var, işsizlik var. Bu yılın 11 ayında 286 kadın cinayeti, 218 şüpheli kadın ölümü yaşandı" dedi. Bunun üzerine Ak Partili kadın vekiller tepki gösterdiler. Ayrıca meclisi terk ettiler. Bu bayağı ve seviyesiz üslubu kınadılar.

Oysa Cumhuriyet tarihi boyunca en çok kadın milletvekili ve belediye başkanı Ak Parti döneminde seçildi. Bazıları lafını etti ancak kadına Erdoğan sahip çıktı.

Kadın hakları denilince başta Ak Parti olmak üzere muhafazakâr çevreler sürekli eleştirilir. Kadına değer vermeyen bir parti olarak lanse edilmeye çalışılır. Oysa AK Parti döneminde kadın sosyal yaşamın tüm alanlarında yer aldı. Kadın milletvekilleri, valiler ve belediye başkanları var.

Daha düne kadar okuması bile engellenen bir ülkemiz vardı. Başörtülü kardeşlerimiz üniversitelere giremiyorlardı. 28 Şubat süreci ve öncesinde üniversite kapıları başörtülü kadınlara kapalıydı. Kadının hayatın her safhasında olmasının önünü Erdoğan açtı. Daha düne kadar jakoben laikler başörtülü bayan denilince evde otursun derlerdi. Onlar sadece fabrikada çalışsın, evde temizlikçi olsun derlerdi

CHP'li siyasiler, yazarlar, akademisyenler sürekli kadın haklarından söz ederler. Hatta Ak Parti nezdinde muhafazakar değerleri eleştirirler. Güya muhafazakarlar kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyeceksin dermiş gibi çirkef cümleleri bile savunurlar. Oysa kadına değer vermeyen onlardır. Bizim inancımıza göre cennet annelerin ayakları altındadır. Kadın hayatın her safhasında yer alır. Kadını bir cinsel meta olarak görenler onlardır. Kadın aklıyla, birikimiyle hayata katılmalıdır.

Fatma Şahin örnek model

Kadın bir süs eşyası değildir. Bazı jakoben beyaz Türkler kadını sosyal yaşamda görmek adına onu sömürürler. Kadın sadece fiziği ile olsun aklıyla olmasın derler. Kadın bir sömürü aracı haline getirilir.