AK Parti'nin Ankara adayları...

AK Parti dün Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Liste ana hatlarıyla korundu. İki ilçede aday değişimine gidildi. Kendi ilçelerinde başarılı olan isimlerle yola devam edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un kazanabilmesi için ilçelerde güçlü bir kadro kurmak gerekirdi. Mevcut belediye başkanları ana hatlarıyla yerini korudu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti Ankara İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda partisinin adaylarını açıkladı.

Erdoğan buradaki konuşmasında büyükşehir belediyesi başkanlığına aday gösterilen Turgut Altınok'la 'Ankara'nın altın çağına gireceğini' söyledi. Erdoğan, AK Parti'nin yerel yönetimdeki başarısını muhalefetin sağlamasının mümkün olmadığını belirterek "AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında, vizyoner programlar ve projelere önem veren başka siyasi yapılar yok. Kendi iç çekişmelerinden, ülke ve millet düşmanlarıyla işbirliği çabalarından projeye vakit bulamıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: "Ülkemizin en büyük ilk üç şehrinde temel atmama töreniyle vakit geçiren, şehri için hiçbir büyük projesi olmamasıyla övünen istismar ve korku siyasetiyle insanların iradesine ipotek koyan yıllardan söz ediyorum. Milletimiz bunun hesabını 31 Mart'ta sandıkta soracaktır. Biz işimizi düzgünce yapar, vaktimizi, imkânlarımızı milletimizin emrine amade kılarsak, şovla değil gerçek hizmetlerle milletimizin huzuruna çıkarsak, biz doğru olursak emin olur eğri zaten belasını bulur" dedi.

Keçiören ilçesinin belediye başkan adayı Zafer Çoktan oldu. İlçe başkanı olan Çoktan uzun yıllardır siyasetin içerisinde. Daha önce Milli Görüş partilerinde hizmet etti. İlçeyi biliyor. Başkan Turgut Altınok'un tercihi ile bu ilçenin belediye başkan adayı oldu.

3 dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki de bir dönem aradan sonra tekrar aday oldu. Hamamönü Tiryaki döneminde ayağa kalktı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise Mamak Belediye Başkan adayı oldu. Mamak ilçesinde Çorumlu nüfus yoğun olarak bulunuyor. O nedenle Asım Balcı bu ilçeye kaydırıldı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da başarılı bir dönem geçirdi. Yeni dönemde tekrar aday gösterildi. Güzel hizmetler yapacaktır.

Geçen dönem yıldızı en çok parlayan isim Kahraman Kazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz idi. Çok başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Örnek projelere imza attı. Kazan'da beton santrali kurdu. Kendi internetini üretti ve sattı. Öğrencilere burs verdi. Maden şirketini kurdu. Bir öğretmen olması nedeniyle gençlere çok değer verdi. O nedenle ismi öne çıktı. Tüm Ankaralı bu ismi takip etmeye başladı.