AK Parti'de sürpriz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Partinin 4. Olağanüstü Kongresi Ankara'da düzenlendi. Bu kongrede A'dan Z'ye kadroların yenileneceği, yeni kadrolarla yola devam edileceği konuşuluyordu. Fakat Kongre sonrasında ortaya çıkan MKYK listesine bakıldığında birkaç isim dışında pek değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz. MYK Listesi'nde de çok farklı isimler yok.

Yerel seçim için yol haritası belli olacak. Partiyi yerel seçimlere götürecek olan A takım kadrosunda sürpriz olmadığı görüldü.

MKYK Listesinde illere göre bir dağılım yapılmış. Özellikle gençlere, kadınlara ve emektarlara yer verildiğini görüyoruz.

Yazar Hayati İnanç, Siyaset Bilimci Yazar Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, THM Sanatçısı Mahmut Tuncer'in oğlu Yazar Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer, Abdurrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç gibi bazı yeni isimler de MKYK listesinde yer aldı. Bunun dışında listede pek bir değişiklik olmadı.

Kongre öncesi Erdoğan, salona girmeden vatandaşlara seslendi. Erdoğan, AK Parti Kongresi öncesinde tüm dünyaya bir kez daha net mesaj verdi. Terör operasyonlarına ilişkin, "Boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" açıklamasında bulundu.

Ekonomiye ilişkin de Erdoğan önemli mesajlar verdi: "Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız." Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kabine toplantısında emekliye yeni müjdeler vereceğini söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında özellikle Yeni Anayasa vurgusu yaparak "Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız" dedi. Yeni ve Sivil bir Anayasa Erdoğan'ın daha önce seçmene verdiği sözlerden birisiydi. Erdoğan Cumhuriyetin 100. Yılında bu sözünü de tutacağının altını çizdi.