Gündem Rabıta değil irtibattır!

Allah aşkına Lillah aşkına Müslümanların asıl gaye ve hedefini örten faydasız gündemlerin oyuncağı olmayalım! Zerre İmanı ve Vicdanı olan Müslümanın asıl gündemi "Maddi ve Manevi yangınları nasıl söndürmeliyiz!" Olmalı!

Saidi Nursi hazretlerinin bir asır önce "Karşımda müthiş bir yangın var. Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Hey efendiler! Ben imanın cereyanındayım, karşımda imansızlık cereyanı var" dediği tartışılmaz hakikat tüm Müslümanların ilk gündemi olmalıdır!

Çünkü Küfür, Şirk, İnançsızlık ve imansızlık, Moda ve uyuşturucu yangınları altında yaralanan veya ölen gençlerimiz terör bombaları altında yaralanan ve Şehid olanlardan daha şansızdır!

Bir yandan İmansızlık, Amelsizlik ve Ahlaksızlık yangınlarını İlmi, İmani, Ameli ve Ahlaki değer suyuyla söndürmemiz için aramızda sarsılmaz bir irtibat vahdetini sağlamalıyız! Öbür yandan da Yeryüzündeki Din, Irk, Mezheb ve Tarikat ayırımı yapmadan tüm mazlumların çığlıklarına da irtibatlı bir dayanışmayla koşmalıyız!

Asırlık Doğu Türkistan, Keşmir, Kırım, Ahıska, Irak, Suriye ve Filistin özellikle Gazze direnişi karşısında sessiz kalanlar ve Mazlumlarla maddi Manevi İrtibatını kesenler Mü'minlerin Emiri, Hz. Ali Efendimizin buyurduğu gibi "hem haklarını ve hem de şereflerini kaybederler!"

"Baskı, zulüm ve işkenceyle temel hak ve hürriyetlerini, Allah yolunu, Allah yolundaki faaliyetleri engelleyenlere, haksızlık edenlere yakınlık, eğilim göstermeyin, onların fiillerine iştirak etmeyin, yardımcı olmayın, desteklemeyin ki, size ateş dokunmasın. Sizin Allah'ın dışında kulları durumundakilerden koruyucunuz, emirlerine itaat edeceğiniz otorite yoktur. Değilse Allah'ın yardımına nâil olamazsınız!" (Hud S.113) İlahi İhtarın gereği Zalimlerle dolaylı ve dolaysız irtibat halinde olanlar da zulmetmeseler de zalimlerdendir! Çünkü Zulme sessiz kalmakta, rıza göstermekte ve onların mallarını alarak Zalimlere destekte zulümdür! Onların ne rabıtalarına bakılır! Ne İbadetlerine! Ne de yüzlerine!

Osmanlı Cihan Devletinin yıktırtılmasıyla neticesinde doğan sahipsizlik ve İrtibatsızlık belası sebebiyle hepimizin Düşmanlar eliyle yok edilmemize devam ediliyor! Önce Afganistan sonra Balkanlar ve sırasıyla Azerbaycan, Arakan, Suriye, Irak ve Libya ve şimdi de asırlık kanayan yaramız dağlanan ciğerimiz Filistin mazlumlarının çoğalması belasıyla dilhun olduk! Ve olmaya devam ediyoruz!

"Ve işte sizin bu ümmetiniz tek bir ümmettir. (Dinin temel esaslarında ittifak ve İslam'a bütünüyle itaat eden İslam Milletidir.) Sizin Rabbiniz (yaratan, rızıklandıran, koruyan ve sizi eğitmek ve disipline etmek üzere kanun koyan sahibiniz) de Benim. Öyle ise Benden korkun (ve emirlerimi tutun" İlahi Emiri gereği birliğimizi ve irtibatımızı sağlayacak tek ilaç olan tek İslam Ümmeti olmak Ruhunu ve Şuurunu Cahiliye hastalıkları olan Kavmiyetçilik, Tarikatçılık, Mezhebçilik, Meşrebçilik (şu cu bu cu) ve Particilik bıçaklarıyla paramparça ederek ortak Düşmanlarımız Siyon-Haç şer şeytani Kuvvetlerine yem olduk! Allah hepimizi ıslah etsin!

Kan emici Vampir Emperyalist güçlerin, tüm Müslümanlara ve Ülkelerimize yönelik yüz yıldır uyguladıkları "Böl! Parçala! Yut!" tuzağını bozmak için şart olan Maddi ve Manevi Kuvvet hazırlamak için İlk Çare nedir!

"(Eğer gerçekten iman ediyorsanız) Hepiniz, Allah'a olan İmani bağınıza ve Kulluk taahhüdünüze, sarsılmaz İpi Kur'an'a, İslâm'a sadakatle sarılarak, Allah'ın himayesine sığının. Birbirinize düşmeyin, bölük pörçük olmayın, parçalanmayın !" "Kendilerine apaçık âyetler, deliller geldikten sonra, birbirinize düşerek bölük pörçük olup, parçalanıp, ayrı baş çekerek kasıtlı ihtilâf çıkaran, doğru bilgileri çarpıtan ehl-i kitap (Hristiyan ve Yahudileri) gibi olmayın. Onlar, işte onlar için büyük bir ceza vardır. (Ali İmran S.103-105)