Şayet ders aldıysak (1)

Allah'ımızın ebedi lanetlediğiYahudi Siyonkavminin içimizdeki gizlenmiş taşeronlarına ülke gemimizi batırtmak istemiyorsak;"Zaferlerde başarı tabanın, başarısızlık tavanındır!"gerçeğinden hareketle iç muhasebemizi acilen yapmalıyız!

Önce İktidarımızivedilikle;

-Üst akıl yönetiminden, ciddi istişareye dayalı''kollektif akıl''yönetimine geçmelidir!

-Bakanların ve Bürokrasinin daha işlev hale getirilmeleri içinCumhurbaşkanımızın yükünü azaltacak, inisiyatif sahibi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısı en az üçe çıkarılmalıve bu görevlerelider seviyesindeki şahsiyetlergetirilmelidir!

-Emin, ehil, sadık ama uyarıcı, hasbi kadrolarlasiyasi sahaya çıkılmalıdır!

Bunun için de bilhassa ABD'nin Irak'ı işgal için ülkemize yerleştirme planını,1 Mart tezkeresine red oyu vererekbozan Milletvekili kahramanlarımız olanilklerimize kapılarını yeniden açmalıdır!

- Milli çizgideki diğer siyasi parti yetkilisi kardeşlerimizle yapılacak samimi diyaloglarla mutlakaCumhuri İttifakı genişleterekgüçlendirmelidir!

Bu birlik ve beraberliğin tesisi içindeArabozucular yerine Arabulucu samimi kardeşlerimizi görevlendirilmeliyiz!

- Uhud Savaşında Okçular tepesindeki nöbetini terk ettiği için kısmi ve geçici hezimete sebep olan Ashab-ı Kiram'a karşı Allah'ımızın;"Ey Peygamber! Allah'ın sana bahşettiği o engin şefkat ve rahmeti sayesindedir ki, Uhud savaşındaki itaat imtihanında başarısız olan arkadaşlarına son derece nazik ve yumuşak davrandın. Azarlanmayı ve cezayı hak ettikleri durumlarda bile, kusurlarını yüzlerine vurup onları rencide etmedin. Eğer onlara karşı kaba ve katı yürekli olsaydın, seni terk ederek etrafından dağılıp gitmişlerdi. Bu ise, hem senin için, hem de onlar için en büyük felâket olurdu. Öyleyse, onları bağışla ve affedilmeleri için Allah'a yalvar. Yönetimle ilgili olup da, hakkında kesin bir hüküm indirilmemiş olan her konuda onlara danış ve karar verirken, onların görüşlerini de dikkate al. İstişareler sonucunda belli bir yönde karar verdiğin zaman da Allah'a güven ve bu kararını taviz vermeden uygula! Çünkü Allah, üzerine düşeni eksiksiz yapan, fakat sonucun elde edilmesi konusunda yalnızca kendisine güvenen ve kendisine dayanan kimseleri, yani tevekkül edenleri sever. Sevdiklerine de yardım eder."(Ali İmran S. 159. Ayet-i Kerimesi)nde buyurduğu İlahi ilkesine ve Rahmani talimatına uyarak herhangi bir sebeple hareketten ayrılan veya ayrı düşmüş kardeşlerimizi yeniden yuvalarına davet ederek kucaklamalıyız!

-"İsraf eden mutlaka İflas eder!"gerçeğini asla unutmamalıyız!

"Devletin malı ateşten gömlektir! İçeni, yiyeni ve giyeni yakar!"inancıyla tüm kamu kuruluşlarında suyundan gazına, elektriğine kadar, makam araçlarından ve fuzuli tören harcamalarından festivallere kadarmutlak israftan kaçınmalı, bilakis tasarruf tedbirlerini almayı mecbur etmeliyiz!

- 2000'li yılların mutfak yangıyla iktidara geldiğimizi unutmadan büyümekte olanmutfak yangınını; tüketimi kısarak, üretime dayalı faizsiz bir Milli Ekonomi suyuylamutlaka söndürmeliyiz!

- Ve İktidarımız; kuruluşundakiHak, adalet, ehliyet, liyakat, uhuvvet, meşveret ve sadakatprensipleriyle yoluna daha da güçlenerek devam etmesi için seçmen kardeşlerimizden aldığı mesajları unutmadan uygulamalıdır.