Selçuk Bayraktar, İHA ve SİHA'larla listeye alındı... Helali hoş olsun

Selçuk Bayraktar'ın yıllarca damat diyerek yaftalandığı ve önünün açıldığını her defasında dillendiren bazı zevatların bugün geldiğimiz noktada Selçuk Beye güzellemeler yapması ne garip dimi... Bizler de haklıya hakkını vererek her daim ilerleme taraftarıyız...

Yaptığı büyük projelerle adından söz ettiren ve Türkiye'nin ilk Milli SİHA'larını geliştiren teknoloji şirketinin sahipleri olan Bayraktar kardeşlerin bugün geldiğimiz noktada Forbes'un Milyarderler Listesi'ne girmesini bile farklı yorumlayacaklar kesinlikle olacaktır.

Muharip sınıftaki iki insansız hava aracı olan AKINCI Taarruzi İHA ile KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, dünya havacılık tarihinde ilk kez yapılan yakın kol uçuşlarını birçok kez başarıyla gerçekleştiren Baykar grubu, aynı zamanda Fergani adlı teknoloji girişimiyle uzay çalışmaları yürütmektedir.

Evet böylesi bir mekanizma içerisinde Türkiye'nin savunma sanayisine büyük bir omuz veren ve ülkenin terörle mücadelesinde çağ atlatan bu grup için Sayın Cumhurbaşkanımızın damadı işte tabi ki yol alacak gibi çiğliklerin de önü maalesef durdurulamıyor. Nedeni basit, bu ülkede başarı istenmiyor, bu ülkede dışa bağımlılığın azalması istenmiyor Çünkü öyle dönemlerden geçti ki ülkemiz; bir uçağa, bir uçak motorunu dışarıdan almaya bile gebe olan bir ülkeden bugün sayısız ülkeye ihracat yapan bir savunma sanayi ağına kavuşmuş bir ülkeden söz edebiliyoruz
2020'de sadece 2 ülkeye ihracat yapan, 2021'de 7 ülke ve geldiğimiz şu dönemde ise sayısız ülkeye ihracat yapan güçlü bir şirkete dönüşmüş durumda artık Baykar

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB2 SİHA için 32, Bayraktar AKINCI TİHA için 8 ülkeyle olmak üzere bugüne kadar 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladıklarını, yüzlerce milli insansız hava aracının görev yaptıkları ülkelerin güvenliğine katkı sağladıklarını açıklamıştı. Tabii ki; bu yapılan anlaşmalar bütünündeki şu ayrıntıyı atlamamak lazım... Artık Savunma Sanayi denilen sektörde söz sahibi olmanın gelecek kuşaklar adına da çok önemli bir ivmesi olacağını mutlaka işaretlemek lazım.

İlk defa 2018'de İstanbul'da yapılan Teknofest ile birlikte, iki yılda bir İstanbul'da iki yılda bir de Anadolu illerinden birinde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik ile artık gençlerimizin iliklerine kadar işlenerek ve buralarda yerli ve milli vurgusuyla gençliğimizin ufuklarında yepyeni çığırlar açılıyor.

Bunların hepsi işte Selçuk Bayraktar ve abisi Haluk Bayraktar tarafından yönetiliyor. Evet bazı kesimler tarafından her defasında "Damat" yaftasıyla ilerletilen sığ tartışmaların odağında olsa da, vatanı ve milleti için en önemlisi de Z kuşağı için akılalmaz teknolojilerle ilerletilen bu çalışmaların daha da çoğaltılması ve ülkemizin refahı için mutlaka bu tercihin çoğaltılmasında yarar olacaktır.
Ülkemizdeki çoğu sayısız zengini ve vergi rekortmenlerini geride bırakan Baykar grubu için level atlama dönemi de haliyle gecikmedi
Tam bu aşamada Forbes'un Milyarderler Listesi'ne bir göz atalım

Açıklanan listede bu yıl Türkiye'den 27 isim yer aldı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini ve listede 597'inci sırada gösterildi. Ülker'i 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, 3,1 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, 3 milyar dolarlık servetiyle Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ve 2,8 milyar dolarlık servetiyle Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu izledi. 2021 ve 2022'de gelir vergisi rekortmeni olan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile vergi listesinin ikinci sırasında bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise Forbes'un listesine bu yıl katılan yeni isimler oldu. 34 ülkeye ihracat yaparak dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı haline gelen Baykar, gelirlerinin yüzde 90'ından fazlasını ihracattan elde ediyor. Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı.