'Terörü ve teröristleri bozguna uğratmak şart'; amma..
Terör, 'bir fert veya kitle'ye topluma; korku ve dehşet salarak, gerçekte kabul edemiyeceği konuları, 'Başka çaremiz yok!' diye, kabul ve teslim olmaya zorlayan eylemlere verilen isimdir.
Ankara'nın 40 km. uzağındaki 'Kahraman Kazan' nahiyesinde bulunduğu bildirilen 'Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii Merkezi'ne 23 Ekim günü iki terör eylemcisinin yaptığı saldırının toplumumuza yaşattığı acılar bir tarafa; zaaflarımızı göstermesi açısından verdiği derslerin iyi düşünülmesi, anlaşılması gerekiyor.
Evet, 5 kurban ve 20 kadar yaralı.. 1'i kadın olan ve bayağı eğitimli oldukları anlaşılan 2 eylemci de, sonunda, yakalanacaklarını anlayınca çılgınca bir kararla kendilerini patlatarak öldürmüşler.. Ancak, onların hedefleri sadece zarar vermek idiyse, en büyük zararı kendilerine vermiş olacaklarını idrakten de yoksun olacak kadar kör bir nefret ve düşmanlık duygusunun kölesi olmuşlar, demek ki..
TUSAŞ'a yapılan saldırıya geçmeden önce, hemen başta söyleyeyim, bütün dünyada bu gibi hassas merkezlerin uzak çevresi bile 'askerî bölge' olarak işaretlenir ve her yerde, o civarda fotoğraf çekiminin yasak olduğuna dair tabelâlar bulunur. Elbette günümüz teknolojisinde uydulardan çekilen fotoğraflar da bu gizliliği geçersiz hale getiriyor
Kaldı ki, bu gibi hassas yerler, günümüzde, 'drone, İHA ve SİHA' gibi çok sâde, ama, çok etkili basit silahlarla vurulabildiğine göre, tedbirlerimizin ne kadar sığ olduğu da, ayrı bir konu..
Ayrıca, bu gibi hassas merkezlere girişte bir 'dış kuşak savunma sistemi' ve içerde de bir kaç tane 'iç kuşak savunma sistemleri'nin olduğu bilinirken.. Nasıl, bir takım silahlı kişiler taa içeriye dalarlar
Bir TV. yorumcusu, dün, resmî binaların girişlerindeki 'koruma' ve sair güvenlik personelinin pek çoğunun, devamlı ellerindeki cep telefonlarıyla meşgul olduklarını dile getirdi ki, el'Hakk, doğru bir tespit.. Nitekim, geçenlerde, bir polisin, koruma olarak bulunduğu yerde, elindeki telefonla meşgulken; arkadan gelen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradığı kameralara yansımıştı.. TUSAŞ'ta da mı böyle bir durum oldu yoksa
Bir diğer konu ise..
Bu saldırıdan sonra yapılan TV. programlarında, 'Kahraman Kazan'daki TUSAŞ tesislerinin havadan çekilmiş fotoğrafları saatlerce gösterildi ekranlarda.. O tesislerin yerinin o kadar dakîk şekilde gösterilmesi bile yanlıştı.. (Unutulmasın ki, Siyonist İsrail rejiminin nükleer tesislerinin, bir 'süt fabrikası'nın veya büyük bir 'hurda otomobiller alanı'nın altında olduğu söylenir..
Hitler Almanya'sınınLondra'yı vuran pilotsuz uçaklarının kuzeyde Lübeck civarında, deniz dibinde tesis olunmuş 'Penemünde' sanayi şehrinde yapıldığının ve roketlerin ve füze tekniğinin babası diye anılan 33 yaşındaki mühendis 'Wernher Von Braun'ın orada karargâh kurduğunun, ancak savaş bittikten sonra anlaşıldığı hatırlanmalıdır).
Böyleyken, bu mekânların fotoğraflarının saatlerce ve en geniş şekilde pek çok ekranda yayınlanmasına nasıl yasak getirilmez Hattâ MİT veya diğer istihbarat kurumları ve hakezâ, saatlerce yorum yapanlar da mı akıl edemediler, bu konuyu
Onlar ki, İran'ın içerde uğradığı, sonra da HAMAS ve Hizbullah'ın Filistin ve Lübnan'daki merkezlerine yönelik Siyonist suikastlarına alaycı bir dille yaklaşıp, 'Bizde böyle gerzeklikler olmaz..' diye yorumlar yaparlarken, çok ağır bir sille yedik ve o muazzam TUSAŞ tesislerinin Nizamiye kapısına kadar gelen iki terörist tesislerin içine doğru ilerleyebildiler..
Bu arada, bir TV. kanalında yorumcu olarak arz-ı endam eden yorumcu kişilerin, ihtimaller ifade edilirken, her şeyin arkasında İsrail'in bulunduğu ihtimalini abartılı görmeleri ve 'İsrail bize saldıramaz, ümüğünü sıkarız..' gibi 'kahramanlık' nutukları çekmeleri ve meselenin İsrail değil, bir Haçlı emperyalizminin olduğunu düşünememeleri ve Abdulkadir Selvi'nin itirazlarını hafife almaya çalışmaları da ilginçti..
Bu saldırının, tam da, Rusya Federasyonu'nun Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan şehrinde yapılan ve dünya nüfusunun yüzde 45'ine yakın bir kesimini ekonomik şemsiyesi altında tutan 'BRICS Toplantısı'na Türkiye'nin de üye olarak kabul edilmesi süreci gereği, Başkan Erdoğan'ın da orada olduğu güne rastlatılması arasında bir illiyet bağı elbette düşünülmelidir.. Çünkü, Türkiye'nin, (Brezilya, Rusya, İndiaHindistan , Çin ve Güney Afrika ülkelerinin İngilizce yazılışını baş harflerinden oluşan ve şimdi, 11 ülkeye ulaşan) 'BRICS' gibi büyük bir uluslararası kuruluşa yönelmesi, 200 yıllık 'Batı'lı olmak heves ve siyasetleri'ne 'elvedâ' demek mânâsına da gelebilirdi..
Ortadoğu'nun 100 yıl öncelerde kanla çizilen sınırlarının bugün emperial güç odaklarının isteklerine cevap vermeye yetmediğinden, yeniden düzenlenmek istenmesi de konunun bir başta yönü..
SİİRT'TEKİ 'GAZZE DUYARLILIĞI'NDAN, SON BİR-KAÇ NOT..'