Okuyucularla Hasbihal: Siyonistler, Yahudi olsun veya olmasınlar inançları gereği, ırkçı ve katil ruhludurlar

Amerika- Kaliforniya'dan Sâhir Kahramanî yazıyor: 'Selamünaleyküm Selahaddin Ağabey.. Beni hatırlamakta belki zorlanabilirsin.. Ben 28 sene öncelerde Amerika'ya gelirken, 1965'lerde Müslüman olan İngiltere doğumlu ve Berkeley Üni'de öğretim üyesi Prof. Hâmid Algar'la tanışmamı sağlamıştın. İngilizcemin yetersiz olduğu o ilk yıllarda, Hâmid Hoca'nın Farsçayı ve hem Tebriz , hem de İstanbul şivesiyle Türkçeyi konuşması benim yetişmemde çok fayda sağladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra da, ben yine Amerika'da kaldım ve ben yine o çizgideyim.. Buradaki Müslüman öğrencilerle irtibatım da devam ediyor..

Geçen hafta, Kaliforniya'da Berkeley Hukuk Fak. Dekanı Yahudi Chemerinsky ve Prof. hanımı Fisk, 50 kadar Müslüman öğrenciye bir iftar verdi. Herhalde Müslümanların sempatisini kazanmaya çalışıyorlardı. O davette, daha başka Yahudi ve Hristiyan öğretim üyeleri de vardı. Ancak, Gazze'de Siyonist İsrail tarafından uygulanan barbarlığı savunan bazı Amerikalı Yahudilerle Müslüman öğrenciler arasında sert tartışmalar oldu ve bir Müslüman kız öğrenci bu tartışmaları filme almak istediğinde, bazıları onun elinden telefonunu almaya ve örtüsünü de çekmeye çalıştılar. Yani, fizikî bir kavgaya vardı mesele..

Dekan, 'bu sosyal fırsatı siyasî gündemleri için kullananları' ve 'Yahudi oluşuna vurgu yapılması'nı kınadığını açıkladı.

'Filistin'de Adalet İçin Hukuk Öğrenciler Birliği'nin sözcülerinden Melek Afenî ise, açıklamasında, 'Bizim protestomuz, Dekan Chemerinsky'nin yahudi kimliğine değil, onun İsrail rejiminin bunca kanlı siyasetlerini desteklemesine ve Siyonistliğini açıkça ifade etmesine ve Gazze'deki barbarlığa karşı yapılan protestolara katılan öğrencileri susturmaya çalışmasınadır..' dedi..

Ayrıca, buradaki, "Yahudi' ama, 'anti-Siyonist' olan hukuk öğrencileri, 'Anti-Siyonizm, antisemitizm değildir. Dekan, İsrail karşıtı konuşmayı gayrimeşru hale getirmek için antisemitizm suçlamalarını kullanarak bu iki kavramı birleştiriyor. Biz, anti-Siyonist yahudiler olarak, Filistin halkını desteklerken, antisemitizmi kınadığımız gibi, bu kavramın, Siyonizmin hizmetinde silâh haline getirilmek istenmesine karşı çıkıyoruz..' diye açıklama yaptılar.

Böyle düşünen insaflı ve Siyonizm'e karşı olan Yahudiler varsa da, Siyonist olan Yahudilerin Amerika'da çok etkili olmalarına şaşırıyorum.'

Evet bu okuyucu bunları yazmış..

-- Aleykümselam, Sâhir kardeşim, 30 sene öncesinde bazı gençleri oralarda kaybolmamaları için, evet Hâmid Hoca'ya ve diğer dostlara gönderiyorduk. Siz de demek ki onlardan birisisiniz.. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. Bahsettiğiniz hadise gibi nice örnekler daha var..

Filistinli mazlumların yanında yer alan ve Müslüman olmayan öğrencileri bile atmakta kendilerini özgür bilen Amerika ve Avrupa üniversitelerindeki anlayış, evet, giderek artmaktadır. Daha, geçen hafta, Amerika ve Almanya'da Filistin'i destekleyen yüzlerce öğrencilerin kayıtları silindi. Sadece öğrenciler değil, hattâ, Ocak-2024'ün son haftasında Harvard Üni'nin rektörü Claudine Gay'i bile Siyonistlerin, kontrollerindeki medya baskısıyla istifa ettirdiklerini de hatırlayalım.

Siyonist Yahudilerin Amerika'da ve kapitalist- emperyalizm dünyasında bu kadar etkili olmasına şaşırmayınız.. Kapitalizm, paraya ve diğer maddî güçlere taptırır.. Dünyanın en büyük kapitalist milyarderleri onlardan Ve ayrıca Amerika'daki medya kuruluşlarının yüzde 60'dan fazlasının sermayesi, Siyonist- Yahudilerin kontrolünde.. Ve Amerika'da Yahudiler genel nüfus içinde yüzde 3'ü bulmuyor, yani Amerika'daki bütün Yahudilerin ayısı nüfusu 9 milyon kadar.. Ama medya organlarında çalışanların yüzde 25'i Yahudi.. Onların da servetlerini , kalemlerini , mikrofon veya kameralarını Siyonist Yahudileri suçlamayacak şekilde kullanacaklarını söylemeye gerek bile yok..