Gazze'nin görünmeyen yüzünden, ilginç kesitler
Siyonist İsrail çete rejiminin, 'savaş' diye göstermeye çalıştığı korkunç cinayetler ve soykırım uygulamaları devam ederken ve bu sahneler tv. ekranlarından dünyaya yayınlanırken, bu büyük buhranın bir de perde gerisinde görünmeyen tarafı var. Bu konu, Gazze'nin ileride, İsrail rejiminin istediği şekilde nasıl yönetileceğine dair planlara dayanıyor. Bu konuda, Amerika ile Siyonist rejim arasında, güya bir görüş ayrılığı yaşandığı ileri sürülse de, bunun stratejik değil taktik açıdan bir takım farklılıklar olduğu söz konusu ediliyor.
Bu cümleden olmak üzere, geçen hafta, İngiltere gazetelerinden The Telegraph'ta, 1 Haziran günü yer alan bir haber-yorum son derece ilginçti, ama, üzerinde pek durulmadı. Bu konuda yapılan yoruma göre, Siyonist İsrail çetesi, Gazze'de 'Hamas'ı devre dışı bırakmak için, Amerika'nın da tavsiyesiyle, Gazze'de güçlü bir yerli aşireti fiilî iktidara getirmek istemiş.
Öyle birisini Batı Şeria'da ve İsrail'le işbirliği yapılmasını düşündüğü bildirilen bunun için de 'ılımlı' diye nitelenen birilerini bulmuş da..
Bu 'ılımlı' grup, Gazze'de 'güçlü bir klanaşiret' olarak bilinen 'Doghmush (Doğmuş)' klanı imiş.. (İsim, sanki, türk etnisitesinden bir aşiret olduğunu düşündürüyor.) Yazıdaki iddiaya göre, - silah ve uyuşturucu kaçakçılığı operasyonları ağıyla faaliyetlerinden dolayı kötü şöhretli olarak bilinen-'Doghmush ailesi'ni, Gazze'deki çatışmalar sona erdiğinde kontrolü ele almaya teşvik etmek için, istihbarat odakları, stratejik potansiyelinin olduğunu düşündükleri bu aşiretle direkt irtibat kurmuşlar.
Ama, 'Hamas', bu sızma ameliyatını operasyonunu fark edip, o aşiretin liderini idâm ederek, oyunu bozmuş!
İlgili İstihbarat kaynağı, "Doghmush'lara Gazze'nin kontrolünü teklif ettik" "Felaketle sonuçlandı." demiş. O yöredeki, diğer aşiretler, bu cezanın verilmesinden dolayı, Hamas'a desteklerini, bir bildiri ile açıkça ortaya koymuşlar.
Siyonist rejimin istihbarat birimi, "Refah ve Güney Gazze'de 'Doghmush' aşireti kadar güçlü ve Mahmûd Abbas'ın teslimiyetçi çizgisiyle işbirliği yapabilecek başka bir güç yok" bir rapor hazırlamış imiş..
Siyonist rejimin istihbarat biriminin eski başkanlarından olan Oded Ailam ise, 'Gazze'de 'savaş bittikten sonra, -hazmedilmesi istenmeyen bir tercih olsa bile, yine de- El- Feth'i, Gazze'ye getirmek ve Hamas'ın bu yeni oluşum içinde yer almasına fırsat vermemek için, daha başka değerli ortaklar da bulmalıyız" diyor. Ancak, o gibilerin bulunması halinde onları da, 'Doghmush' liderinin âkıbetinin beklediğini tahmin etmek zor olmasa gerek. Ailam, ayrıca 'hem Batı Şeria, hem de Gazze'nin kontrolünü El-Fetih'e teklif etmenin, aynı zamanda birleşik bir Filistin devletinin temelini oluşturacağı tehlikesini ortaya çıkaracağını' da hatırlatıyor. Ama, 'İsrail askerî yönetimi veya çokuluslu bir barış gücünün devreye sokulması gibi alternatiflerin işe yaramayacağını' da söylemekte.
Filistin Araştırma Araştırma Merkezi'nden Dr. Khalil Shikakî ise, "Mevcud duruma göre, İsrail rejiminin kendileriyle işbirliği yapabilecek Filistinli birilerini bulması çok uzak ihtimal..' diyor ve Filistin'in Müslüman halkından,