İslâm üstünlüğü emreder

İlkokul öğretmenim, bir gün sınıfa çaydanlık ve demlikle geldi. Tüple suyu kaynattı, demliğin altında oluşan damlacıkları gösterdi. Dedi ki:

"Çocuklar kaynayan su buharlaştı, soğuk olan demliğe çarptı, buhar damlacığa dönüştü. Yağmur da böyle yağar."

Hocam, dedim, çaydanlık ve demliği, tüpü, suyu siz getirdiniz. Buharlaşma olayını gösterdiniz. Yağmurun yağması için Güneş, deniz ve göllerde su, Güneş'e 149,5 milyon km uzaklıkta yörüngede dönen Dünya lazım. Bu düzeni kim kurdu Öğretmenim inançlı biriydi, Allah demekte tereddüt etmedi. Dünya kuruldu kurulalı devam eden ince ayarlı, hassas bir düzen var. Bu düzeni kuranı anmadan suyun buharlaşması ve yağmurun yağmasını anlatmak ateist bakış açısıdır, eksiktir, mantıksızdır.

Prof. Kazım Uysal, Ekosistemin Dilinden YARATILIŞ kitabında der ki:

"Güneş'in kütlesi 75 hidrojen, 25 helyum, geri kalan 1 ise diğer elementlerden yaratılmıştır. Mülkün sahibi olan Allah tarafından Güneş'te saniyede yaklaşık 564 milyon ton hidrojen, 560 milyon ton helyuma dönüştürülür. Bu esnada yaklaşık 4 milyon ton madde ısı ve ışık enerjisi uzaya yayılır. Güneş'in yaratılmasından bu yana kaybettiği kütle (4 milyon ton sn) şimdiki kütlesinin 15000'i kadardır. Kalan ömrü ise yaklaşık 5 milyar yıl hesaplanmıştır. Tarihte ateşe tapan insanlar (Mecusiler) olmuş, yaktıkları ateşi söndürmemek için olağanüstü çaba göstermişler ancak günümüzde insanın yakmış olduğu ve hiç söndürmediği ateş yoktur.

Akıllı ve şuurlu insanlar bile yaktığı ve söndürmemeye niyet ve gayret ettiği ateşlerin sürekliliğini sağlayamamış iken Güneş'in milyarlarca yıldır hayata uygun kıvamda yakılması tesadüflerin neticesinde olabilir mi

Allah'ın tasarrufu ile Güneş'te ortalama 1qW kg güç üretilir. Güneş ateştir. Dünya'nın içinde 200 bin dereceye varan sıcaklık var. Hayatın var olabilmesi için su lazım.

Dünyanın 23'sini kaplayacak şekilde suyu kim koydu"

Müslüman araştırır, öğrenir, kâinattaki düzeni inceler ve yaratıcısına hayran kalır, ibadet ve dua eder. İnanmayanlar ise yaratıcıyı inkâr eder.

Bir harf kâtipsiz, bir kitap yazarsız, bir iğne ustasız, bir bina mimarsız olmaz. Evrendeki ince ayarlı, mükemmel düzeni kuran YARATICI'yı akıl gözüyle görmeyen kişi tesadüfe havale eder.

Düzen, tesadüfü reddeder.

Prof. Antony Flew, YANILMIŞIM TANRI VARMIŞ isimli eserinde; 'ateizm evrenin nasıl var olduğunu, evrendeki kanunları kimin koyduğunu, her şeyin kanunlara neden itaat ettiğini, cansız varlıkların nasıl canlandığını, hayatın nasıl meydana geldiğini açıklayamaz' der.

Kur'an'da yağmurun yağması ve yağmur yağdıran sistemin mükemmelliği ile ilgili çok ayet var. Yüce Allah, her canlının sudan yaratıldığını bildirir. Kur'an; Allah'ı, ahireti, kabir hayatını, tekrar dirilişi, hesap gününü, sırat köprüsünü, iyilerin cennete gideceğini, inkârcıların cehenneme düşeceklerini anlatır. Hz. Muhammed (sav) 23 sene öğretmenlik yaptı, cahil bir toplumu kitap okuyan, bilge bir topluma dönüştürdü. Çalan, çırpan, soyan, yalan söyleyen, öldüren adamlar kısa sürede yardımsever, iyiliksever, erdemli insanlar oldular. Eğitim tarihinin en sevilen ve en başarılı öğretmeni Hz. Muhammed'dir.

İslam, insanı kâinatın en şerefli varlığı kabul eder, Batılı felsefeciler hayvan olarak görür, ölüm sonrası ile ilgili tek cümle kuramazlar.

Hayvanın ahlakı olmaz, hayvanlar medeniyeti yoktur, hayvanlar cennete gitmez.

Kur'an, insanı iyilik yapmaya davet eder, cenneti müjdeler. İslam; ilim, ahlak, erdem ve müjde dinidir. Kur'an, inanıyorsanız üstün olan sizsiniz, der; üstün olmayı emreder. İnsan ilim ile üstünlük kazanır. "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu" buyurur Kur'an.