Abdestli bulunmanın önemi...

Her zaman abdestli bulunmak, abdestli yatmak, abdestli yemek ve içmek çok sevaptır ve çok kıymetlidir.


Her zaman abdestli bulunmak, abdestli yatmak, abdestli yemek ve içmek çok sevaptır. Abdestli iken ölenlere şehîd sevâbı verilir. Ecdadımız her zaman abdestli olmaya, bir yere giderken abdest almaya, abdestsiz yere basmamaya, analar evlatlarınaabdestsiz süt emzirmemeye çok dikkat ederlerdi. Abdestli olmaya devam edene, Allahü teâla şunları ihsan eder: 1- Melekler onun yanından ayrılmaz. 2- Devamlı sevap yazarlar. 3- Bütün azaları tesbih eder. 4- Uyuyunca melekler, insan ve cin şerrinden korur. 5- Sekerat-ı mevti ölümü kolay olur. 6- Abdestli iken Allahü teâlânın emanında olur. 7- İftitah tekbirini kaçırmaz...

İkinci Abdülhamid Han, siyasal bilgileri birincilikle bitirene, her sene sarayda görev verir, böylece, gençleri çalışmaya teşvik ederdi. Katip seçilen Esad Bey, Hâtırat-ı Abdülhamid Han-ı Sânî kitabında diyor ki:
"Bir gece yarısı şifre yazdım. İmza için, sultanın yatak odasının kapısını çaldım. Açılmadı. Bir daha vurdum. Yine açılmadı. Üçüncüyü vuracağım anda, kapı açıldı. Karşıma çıkan Sultan, havlu ile yüzünü siliyordu. 'Evlat, seni beklettim. Kusuruma bakma, ilk çalışta kalkmıştım. Gece yarısı, mühim bir imza için geldiğini anladım. Abdestsiz idim. Bu milletin hiçbir kâğıdını abdestsiz imzalamadım. Abdest almak için geciktim'dedi. Besmele çekerek imzalayıp, 'Hayırlı olsun inşaallah'dedi. İşte Osmanlı sultanları İslamiyet'e böyle bağlı, böyle saygılı idi."


Muhammediye kitabının yazarı Yazıcıoğlu Muhammed Efendi, Edirne ve Gelibolu civarında yaşamıştır. Bu zatınAhmed-i Bîcan olarak bilinen kardeşi vardır.

Ahmed-i Bîcan, bir gün bir camide vaaz etmekte iken ağabeyi Muhammed Yazıcıoğlu camiden içeriye girer ve küçük kardeşinin sohbetini dinlemeye başlar. Fakat biraz sonra ağabeyi camiden gülerek çıkar. Ahmed-i Bîcan, ağabeyinin gülerek çıktığınıgörür... Akşam eve geldiği zaman bunu annesine anlatır.Anne, oğlu Muhammed'e "Oğlum, kardeşin camiden niçin gülerek çıktığını soruyor, bir hata mı işledim diyor" diye sorduğunda şöyle cevap verir: