Çocuklara sevgi aşılamak...

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Ya Rabbi, kendi sevgini, sevdiklerinin sevgisini, sevgine kavuşturacak işlerin sevgisini nasip et."

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: -2-

Anne ve baba, evlatlarına İslamiyet'in sevgisini, büyüklerin sevgisini vermelidir. Çocuklarınızı büyüklerin yanına götürün. Çocuklarınızı yanınızdan ayırmayın. Çocuklarınızın hem abisi hem babası olun. İyi yerlere götürmeye alıştırın. Çocuğunuza deyin ki: "Aman evladım, ne sen kendini yak, ne beni yak, çünkü evladın yaptığı, anaya, babaya gider. Allah korusun, kendin gidersin beni de götürürsün. Yani bu kadar emekler boşa gider. Çünkü anneye ve babaya evladın yaptığı her şey misliyle yazılır, iyilik yapıyorsa iyilik yazılır. Kötülük yapıyorsa kötülük yazılır."
Çocuklarımıza Kur'ân-ı kerimi öğretelim mutlaka. Kur'ân-ı kerim okusunlar. Çocuğuna Kur'ân-ı kerim okutan ana babaya da çok sevap yazılıyor.
Çocuk Allahü teâlânın emanetidir, sahiplenmeyin. İslam terbiyesi verin, dinimizi öğretin. Onlar size bir emanettir. Siz onlardan mesulsünüz. Çok Müslüman, onları sahiplenerek azmalarına, yoldan çıkmalarına sebep olmuşlardır.
Çocuklarınızı iyi ahlaklı, dini bütünle evlendirin. Güzelliğine değil, malına mülküne değil, itikadına, ahlakına, edebine ve asaletine bakın.
Çocuklarınıza iyi bir isim;Müslüman ismi verin. En önemlisi de dinimizi, dosdoğru öğretin. Ehl-i sünnet âlimlerinin kıymetli kitaplarından öğretin, din diye bozuk itikatları ve mezhepsizlik öğretmeyin. İtikadı bozuk kimselerin kitaplarını okutmayın!
Çoluk çocuğumuza merhamet edelim, onları ateşten koruyalım. Evladım Cehenneme mi, gitsin, Cennete mi gitsin Önce sen onu düşün. Dünya fâni. Böyle kısa bir ömür için o güzel evladını, nasıl kıyar da ateşe atarsın
Evladına Allah'ı öğretmeyen, Peygamberi öğretmeyen, Cenneti Cehennemi öğretmeyen, namazı öğretmeyen, Kur'ân-ı kerimi öğretmeyen baba, evladının hem dünyasını hem de ahiretini tehlikeye atmış olur. Ve dünyanın en merhametsiz babasıdır. Anne ve baba ne kadar merhametli ise, evladına İslamiyet'i o kadar çok öğreticidir. Anne ve baba ne kadar merhametsizse, evladına o kadar dünyayı öğreticidir. Ahireti unutturucudur. Ölçü bu. Kaldı ki, o evlat her günah işleyişte anasına da günah yazılır, babasına da yazılır. O evlat, her ibadet yapışta, anasına da sevap yazılır, babasına da.