Helal yemenin ve haramdansakınmanın önemi...

Haram lokma insanın hem dünyasını hem de âhiretini berbat eder. Helal lokma her zaman, her yerde insanı âbâd eder...

Allahü teâlâ mealen buyurdu ki:"Helâl şeylerden yiyin ve salih amel işleyin."Mü'minun 51

Resulullah (sallallahüaleyhi ve sellem) de"Helal kazanmak her Müslümana farzdır"buyurdu.

Sa'd bin Ebi Vakkas hazretleri"Ya Resulallah, dua buyurunuz da, Allahü teâlâ, benim her duamı kabul etsin"dedi. Cevabında buyurdu ki:
(Duanızın kabul olması için helal lokma yiyin!)Kimya-yı saadet

Başka bir hadis-i şerifte de;
"Duanın kabul olması için iki şey gerekir. Duayı ihlas ile yapmalıdır. Yediği ve giydiği helalden olmalıdır"Tergibüs-salât buyuruldu.

Yahya bin Muaz-i Razi rahmetullahi aleyh buyurdu ki: "Allahü teâlâya itaat etmek bir hazineye benzer. Bu hazinenin anahtarı dua, dişleri helal lokmadır."

Sehl bin Abdullah Tusteri rahmetullahi aleyh buyurdu ki: "İmanın hakikatine kavuşmak için dört şey lazımdır: Bütün farzları edeple yapmak, helal yemek, görünen ve görünmeyen haramlardan sakınmak. Bu üçüne ölünceye kadar sabırla devam etmek."

Yine Sehl bin Abdullah Tusteri rahmetullahi aleyh buyurdu ki: "Haram yiyenlerin yedi âzâsı istese de istemese de günah işler. Helal yiyenlerin bütün bedeni ibadet eder. Hayır işlemesi kolay ve tatlı gelir."

Abdullah ibni Mübarek hazretleri buyurdu ki: "Şüpheli bir dirhemi sahibine geri vermeyi, bin dirhem sadaka vermekten daha çok severim."

Haram lokma insanın hem dünyasını hem de âhiretini berbat eder. Helal lokma her zaman, her yerde insanı âbâd eder, huzurlu ve mutlu eder.

Hadis-i şerifte,(İbadet on kısımdır; dokuzu helal kazanmak, biri diğer ibadetlerdir)