Okan Buruk da 'toplu namaz etkinliğine' katıldı mı

FETÖ'nün tastamam deşifre edildiği 2013'lerde, duayen futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, FETÖ'cü futbolcuları teşhis etmek bakımından (mealen) "Bunlar ayakta su içmez, hep oturarak içerler..." demişti.
Söz konusu programa katılan bir diğer yorumcu (yalanım olmasın, programın sunucusu da olabilir) araya girmeye çalışmış; bunun FETÖ'yle alakası olmadığını, Peygamberimizin su içmekle ilgili bir hadisi olduğunu söylemişti.
Ne var ki arada kaynamıştı.
Gerçekten de kimi sahâbîler (her ne kadar rivayetler muhtelif olsa da) Peygamberimizin ayakta su içmediğini, oturarak su içmeyi uygun gördüğünü rivayet ederler.
Sonuçta Erman Toroğlu'dur; cehaleti mazur görülebilir.
Ya bunların, adı lazım değil, bir "kült" dergilerinin "Bu yıl hac mevsimi Kurban Bayramı'na rastlıyordu" şeklindeki haberine ne diyeceğiz
Hadi bu da geçmişte kaldı diyelim; 80'li yıllarda, dini konularda bilgisiz olmayı bir tür övünç sayıp Batılı yaşam tarzının alametifarikası görenler çoktu.
Peki günümüzde, 2025 yılında sergilenen daha beter bir cehalete ne buyurulur

***

Geçen gün Soner Yalçın'ın adamları öyle bir cehalete imza attılar ki, artık pes dedirtecek cinsten.
Nerede mi
Orhan Ak'ın çok parlak olmayan futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerine rağmen Eyüpspor'un teknik direktörlüğüne getirilmesi vesilesiyle Odatv'de yayımladıkları "Futboldaki FETÖ lobisi. Mesele sadece Hakan ve Arif mi" başlıklı haberde.
Sıkı durun, haberde yer alan ifade şöyle: "Emre Belözoğlu'nun da toplu namaz kılınması gibi etkinliklere katıldığı iddia edildi..."
Bu ne menem bir cehalettir efendiler
Sizin "toplu namaz" dediğiniz, cemaatle kılınan namaz yahu; hani camilerde beş vakit eda ediliyor ya o işte.
Namaz "etkinlik" değil, ibadettir.
Yoksa siz camide kılınan namazı ibadet, cami dışında kılınanı