Kontrolsüz gençlik hareketleri ülkeleri felakete sürükler

Son yıllarda gördüğümüz sokak hareketleri ve eylem biçimleri bizlere siyaset mühendisliği adına önemli ipuçları vermektedir.

İslam coğrafyası ve Ortadoğu eylem sahaları, genel olarak batının siyaseti dizayn etme alanı olmuş.

Türkiye'deki sokak eylemlerine baktığımız zaman tarihsel geçişteki noktalar önem arz ediyor. Örgütsel alanların 1960'lı yılarda yaygın olduğunu görmekteyiz. Türkiye'de sokak hareketleri, 1960'lı yıllarda Demokrat Parti uygulamalarına karşı başladı ve özellikle öğrenci hareketinin muhalefetiyle hız kazanarak devam etti. 27 Mayıs öncesinde Türkiye'de çok yaygın gençlik hareketleri yaşanmaktaydı ve Türkiye'ye yapılan iç operasyonlarında önemli yer tutmaktadır.

Ülkemizde NATO sonrası yapılanma ve ittifak adı altında istihbarat paylaşımları fiilen devreye sokulup dönemin cunta hareketleri açısından yabancı istihbaratların durağı konumuna getirilmiştir.

Komünist hareketlerin yapılanmasına alan sağlandığı gibi İngiliz istihbaratı ve Amerikan istihbaratı açısından Ortadoğu ve Rusya karşıtı izleme ve eylem durağı olup uzun yıllar karargâh vazifesi görmüştür.

1960'lı yılarda sağcılık adına başlayan İngiliz ve Amerikan mandacılığı, Sovyet sosyalist hareketi adı adında örgütlenen komünist hareketler aslında Türkiye'deki vesayet akımların fiilen başlangıç tarihidir. Sağcı ve solcu olan akım ve yapılanmalar, ülkem adına ben çok vatanseverim kavgası ve sevdası ile ortaya çıkmış; aslında kardeş kanının akmasına zemin hazırlamıştır.

Ülkemizdeki gençlik hareketlerinde sorunlara duyarlılık adı altında yapılan oluşum ve eylemler, masum vatanseverlik hissiyatının en yoğun yaşadığı yıllardır.

Gençlik, toplum içerisinde meydana gelen sorunlara en fazla duyarlılığı gösteren kesimdir. Toplumun kendi içerisinde barındırdığı sorunları araştırıp, onlara çözüm önerileri üretirken, en zor olanı da gençliğin araştırılıp incelenmesi olacaktır. Çünkü yaşam hızla akarken, bu hıza en fazla ayak uyduran ve yön veren yine genç kuşaklar olacaktır. Toplumsal sorunlara çözüm üretirken, gençliği sorunların dışında tutarak çözüm üretmek mümkün değildir.

Türkiye halen batının eylem alanında önemli bir yer olup, bütün sokak hareketleri mercek altına alınmalıdır.

İşçi sendikaları adı altında başlayan yaşam kalitesi ve örgütlü yapılanma, demokratik haklar adı altında taleplerin yoğunluğu, çevreci yaklaşımlar adı altında yapılan gösteriler, futbol arenası ile şekillendirilen toplumsal olaylar, öğrenci gösterileri ve marjinal, ideolojik ayrışmalar, toplumu dizayn etme operasyonları olduğu kadar; bunların tamamı espiyonaj ve karşı istihbarat alanları olarak gizli servis yönetim biçimidir.

Türkiye'de ayrılıkçı Kürtçü hareketler, örgüt oluşumları ve FETÖ ile mücadeleye giren devlet kurumları, koruma bariyeri ve geleneksel devlet mekanizması fiilen sokak hareketleri ve örgütlü yapılanmalara muhatap alınmıştır. Türkiye'nin eylem alanları; olaylara rahat sürüklenebilen, sonuçları kestirilmeyen jeopolitiğe bağlıdır.