Aile ve Gençlik Fonu başlıyor

Aile toplumun temel taşıdır. Toplumun sağlam temeller üzerine oturmasında aile müessesesinin önemli rolü vardır. Toplumun aile yapısı ne kadar sağlam olursa, o toplum da o kadar güçlü olur.

Bir ülkenin en önemli servetini, gücünü ve umudunu gençler oluşturur. Bir milletin yücelmesinde en önemli faktör gençliktir.

Bu kapsamda aile oluşumunun ve gençlerin desteklenmesi toplumsal refahın artışına da katkıda bulunacaktır.

Bu amaçla Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair kanun 29.11.2023 tarihinde 32384 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Fonun kuruluş amacı; aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması; gelişimlerine ve girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulmasıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte depremin yıldönümünde Adıyaman'da gençlere müjdeyi verdi.

Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Adıyaman'a yapmış olduğu ziyaretinde, gençlik buluşmasında müjdeyi vererek Aile ve Gençlik Fonu için sürdürülen çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Sayın Bakanımız "Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu'nda hazırlıkları tamamladık. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız. Başvuruları 15 Şubat itibarıyla bakanlığımızın web sitesi olan "aile.gov.tr" üzerinden e-devlet aracılığıyla alacağız. Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek" şeklinde açıklamada bulundu.

Aile ve Gençlik Fonu Başvuru Detayları

- Yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesi öngörülüyor.

- Faizsiz kredi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.