Mübarek günler ve aylar

Dakikalar, saatleri ve günler akıp gitmektedir. Rabbimizin ikramı ve ihsanı ile, bizleri gaflet uykusundan uyandırmak ve ayıltmak için, bazı zamanları farklı olarak şereflendirmiştir.

İşte, "üç aylar" diye dile getirdiğimiz günlerimiz de diğer günlerden farklı olan aylardandır. Bu ayların çocuklara isimm olarak konduğu ve yâd edildiğini görmekteyiz. Recep, Şaban ve Ramazan...

Zaman diliminde, diğer gün ve zamanlardan farklı olmadıkları halde, sevapları ve faziletleri sayılara sığmayan yüksekliktedirler. Recep ayında başlayan bu sevap günleri, Şaban ve Ramazan ayında zirveye çıkar. Ramazan ayının son on gününde ise yüksek bir manevi kârın aranması ile, bin aydan daha sevaplı ve faziletli bir kâra dönüşür.

Ramazan'ın bayramı, sevincin ve mutluluğun yaşandığı âsûde günlerin yaşanmasına ve sevaplı anlarına dönüşür. Hayatını sair günlerde günahlarla bulaşık geçiren müminler, bu aylar ve günler vesilesi ile kendilerini arındırma zamanlarına girerler.

Mallarından kırkta birini fakir Müslümanlara ayırarak farz ibadetlerini yerine getirerek, malların da kir ve pisliklerini temizlemiş olurlar. Özellikle, günümüzde yaşanan menfi tutum ve davranışlardan sıyrılan ehli iman, huzurun ve mutluluğun saadeti ile hayatlarını devam ettirirler. Dünya ve ahiret hayatında da mes'ut ve bahtiyar olmanın huzuru ile yaşarlar.

Dünya zinetinden bıkmış olanlar, Allah'ın sonsuz rahmet hazinelerinden doyasıya müstefid olurlar.