Doğru Karar ve Doğru Adamla Yola Devam

Bilindiği gibi seçmenler, 31 Mart'ta sandık başına gidecek ve kararını net bir şekilde verecektir. Günümüz seçmenlerinin değişimci,dönüşümcü ve dinamizmi olan adayları tercih ettiğini bilmek gerekir. Bundan dolayı vasıflı başkanlar seçilecek,vasfı olmayanlar da seçilemeyecektir. Günümüzün bakış açısı bu şekilde yaygınlık kazanmaktadır. Bundan dolayı seçmenler "Doğru Karar ve Doğru Adamla Yola Devam" kararı vereceklerdir. Bu saydığımız vasıfları taşıyan örnek bir başkandan söz edeceğim.Bu vasıflar diğer başkanlara da örnek olur diye düşünüyorum: Düzce Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü Hem bürokrasi hem de siyaset deneyimini ve birikimini Düzce halkının hizmetine sunan Dr.Faruk Özlü, her kesimden insanı kucaklaması ile tanınıyor. Sanayi Bakanlığı da yapan Dr.Faruk Özlü,Türkiye'nin kendi tasarımı olan ilk milli tank "ALTAY", ilk milli insansız hava aracı "ANKA" ve "BAYRAKTAR", ilk milli gemi "MİLGEM" ve yerli otomobil üretimi gibi sayısız projenin yürütülmesinde görev üstlendi.2019'da Düzce Belediye Başkanı seçilen Özlü, 31 Mart 2024 Belediye Başkanlığı seçimlerinde Düzceliler ile beraber yola devam diyor.

Belediyeciliğin Kitabını Yazan Başkan Düzce Belediye Başkanı Dr.Faruk Özlü' kaleme aldığı "Belediyeciliğin Temel Esasları"adlı kitabı belediyecilik açısından önemli bir kitaptır. Kitaptanöne çıkan başlıklar:
1-İnsanİşin Özü Sevgi 2- Bütçe İşin Özü Disiplin 3- İmar İşin Özü Şehircilik 4-Altyapı İşin Özü Sağlamlık 5-Çevreİşin Özü Uygarlık 6-Ulaşımİşin Özü Erişebilirlik 7-Kültürİşin Özü İnsan 8-Kalkınmaİşin Özü Büyüme 9- Teknolojiİşin Özü Bilgi 10-Kaliteİşin Özü Nitelik
Belediyeciliğin Esasları Kitabı Düzce Pratiğinde Örneklerle hazırlanmış vasıflı ve hacimli bir kitaptır. Dr. Faruk Özlü, Düzce'nin kalkınması için ekibiyle beraber yoğun bir çalışma içinde önemli projelere imza atmış bulunmaktadır. Başkan Özlü,Düzce için :-Yeşil Şehir- Spor Şehri- Akıllı Şehir- Ulaşım Şehri-Turizm- Kültür Şehri olarak Düzce kentine katkıda bulunmuş ve bulunmaktadır.
DÜZCE'YE BİLİM MERKEZİ KAZANDIRAN BAŞKAN Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün girişimleri ve TÜBİTAK desteği ile Düzce'ye kazandırılan Türkiye'nin 12. Bilim Merkezi coşkulu törenle açıldı.14 Mart 2024'te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte açılış törenineTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da katıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün Düzce'ye kazandırdığı en önemli yeniliklerden biri ve bölgenin en büyük bilim üssü olarak hizmet verecek olan Bilim Merkezi, düzenlenen tören ve kurdele kesimi ile hizmete girmiş oldu.